Most már nem tagadhatja (2021.05.07.,9:55)

DK-s polgármestere van Zalaszentgrótnak

 

Nincs kétség, Baracskai József Zalaszentgrót DK-s polgármestereként szerepel a Demokratikus Koalíció kampányfilmjében (rákattintva nagyítható).

 

Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere nagy mestere a csúsztatásnak. Mondhatni nem őszinte, bár a mai világban egy politikustól már nem is alapkövetelmény ez. Mielőtt hatalomra kerülnek, ígérnek fűt-fát, majd amikor felelős pozícióban a csőd szélére „kormányozzák” az országot, egy teátrális szózatban elvtársai arcába vágja az őszödi böszme, hogy nyilvánvalóan végighazudták az utolsó másfél-két évet. Elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Európában még ország ilyen böszmeséget nem csinált.
Nos, Baracskai József nem egy országot, hanem „csak” egy kisvárost kormányoz, ettől függetlenül azért mesterien tudja manipulálni a közvéleményt. Az ominózus szentgróti ingatlanvásárlási-visszavásárlási ügyben azt nyilatkozta az önkormányzat által megjelentetett lapban, hogy nem is dr. Czeglédy Csabával, hanem dr. Fodor Tímeával kötött szerződést. Ha ez így lenne, akkor a szerződésen nem a Dr. Czeglédy Csaba és Társai Ügyvédi Iroda, hanem a Dr. Fodor Tímea és Társai Ügyvédi Iroda szerepelne, amelyet dr. Czeglédy Csaba képvisel, hiszen ő kereste fel személyesen az ügyben érintett vállalkozót Zalaszentgróton.
No, de most nem is ez a téma (erről bővebben cikkünk alatt olvashatnak), hanem egy korábbi csúsztatása a polgármesternek. A 2019-es önkormányzati választáson a Szentgrót Most árnyékszervezet színeiben indult, nem vállalva nyilvánosan a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz való kötődését. Pedig már akkor is nyilvánvaló volt, hogy ahhoz a csapathoz tartozik. Becsapta, félrevezette a szentgróti választókat!
Most azonban ezt már nem tagadhatja. A Demokratikus Koalíció kampányfilmjében úgy szerepel, mint Zalaszentgrót DK-s polgármestere. Sőt meg is szólal. S persze újra csúsztat. A következőket mondja: „Egyik legnagyobb problémánk, hogy az általános és középiskolát elvették tőlünk, pedig az egyik legfontosabb a település, akár az ország utánpótlásának a fiatalok jövője. Semmi beleszólásunk abba, hogy az oktatásban milyen irányvonalban haladjunk tovább.”
Az a helyzet Barcskai úr, hogy az állam jelentős terhet vett le nagyon sok önkormányzat válláról, amikor átvette az iskolák működtetését. A Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormány időszaka alatt az önkormányzatok eladósodtak, részben az iskolák működtetése miatt is. Az Orbán-kormány viszont átvette az iskolák fenntartását és átvállalta az önkormányzatok tartozását is. Az ön által vezetett város azonban még a vihar által megrongált Hősi emlékművet sem tudta helyreállíttatni másfél év alatt. Az iskola pedig azért nagyobb falat.
Tudja DK-s polgármester úr, nincs azzal semmi gond, ha ön a Demokratikus Koalíció elkötelezettje. Pártja nyugodtan szidhatja, gyalázhatja a diktátor, a demokráciát Magyarországon megszüntető Orbán Viktort és kormányát. Ám vállalja nyilvánosan pártját annak értékeivel, hibáival együtt. Ha egy Gyurcsány vezette pártnak egyáltalán vannak értékei…

E.E.

 

A témával kapcsolatos írásaink itt olvashatók:

 

A város szeretné visszavásárolni (2021.03.09.)

Czeglédy Csaba Zalaszentgróton (is) (2021.03.30.)

Czeglédy Csaba Zalában (is) ügyködik (2021.04.14.)

Nyílt levél Baracskai Józsefnek (2021.04.20.)

Nyílt levél Baracskai Józsefnek 2. (2021.04.21.)

Nyílt levél Baracskai Józsefnek 3. (2021.04.30.)