Polgármester úr, Ön hülyének néz minket?!

Nyílt levél Baracskai Józsefnek (3.)

(2021.04.30., 10:50)

 

Az ominózus ingatlan, vagyis az üres telek…

 

E-mailt küldtek Zalaszentgrótról. A Szentgróti Hírekben megjelent írást osztották meg velem. Ebben Medvéssy független tollforgató csendes brummogására, az önkormányzat által kiadott lapban Baracskai József polgármester újfent hülyének néz mindenkit, akinek más a véleménye a Batthyány utca 8-10. szám alatti ingatlan vásárlási – visszavásárlási ügyben. Szögezzük le: azt egy pillanatig sem vitattuk soha, hogy az önkormányzat, pontosabban a polgármester első lépése a határidő be nem tartása miatt indokolt volt a vállalkozó felé. Ami azonban ezután történt, az meglehetősen furcsa.
A Szentgróti Hírlap esetében valóban egy független, objektív sajtóról van szó. Még akkor is, ha ilyen nem létezik a világon. Szentgróton persze ez a csoda is megeshet. Pedig olyan – a sajtó esetében is – nem létezik, hogy független valami, vagy valaki.
Valakitől, vagy valamitől mindenki függ. Ha mástól nem, hát saját lelkiismeretétől. Ám, ha valakinek nincs lelkiismerete – mint például jónéhány ellenzéki politikusnak –, akkor valóban függetlenek. Az etikától, a korrektségtől feltétlenül.
Medvessy „kolléga” hosszú dörmögéséből kiderül, hogy a város érdekeit képviselve Baracskai József nem is dr. Czeglédy Csabával, hanem dr. Fodor Tímeával kötött szerződést.
Az általános iskola alsó tagozatos diákjai számára is világos, ha dr. Fodor Tímea a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda tagja, akkor valami köze lehet Fodor Tímeának dr. Czeglédy Csabához. Azon az „elhanyagolható” szemponton kívül, hogy házastársak.  S vajon miért nem kérdezte meg Medvéssy „kolléga”, hogy miért dr. Czeglédy Csaba ment el személyesen tárgyalni Szentgrótra a kivitelező cég képviselőjével?

 

A Szentgróti Hírek felébredt… Hosszú cikk foglalkozik az ingatlanüggyel (rákattintva nagyítható).

 

S persze ismét megkérdezzük: nem volt Zala megyében – ha már a négy jogi végzettségű önkormányzati dolgozó erre nem volt alkalmas – olyan ügyvéd, aki képviselni tudta volna az önkormányzatot a kérdéses ügyben?
Baracskai Józsefnek volt kitől tanulnia. Mestere, Gyurcsány Ferenc mondta dr. Czeglédy Csabának egykor, amikor kölcsönért fordult hozzá: Csaba, én politikus vagyok, beszélj a feleségemmel, Klárával (Dobrev Klára – a szerk)! S láss csodát! Czeglédy megkapta a kölcsönt. Baracskai azonban túlnőtt a főnökén. Ő előre látta – látnoki képességei miatt –, hogy Czeglédynek az ügyvédi kamara felfüggeszti majd az ügyvédi működését, s ezért hivatkozik dr. Fodor Tímeára. Miközben a szerződést a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával kötötte. A fideszes lakájmédiával nem egy szinten említhető, Pulitzer-díjra esélyes mértéktartó, kiegyensúlyozott Medvéssy nevezetű tollforgató azonban erre nem kérdezett rá. A Covid-védőoltások mellékhatásaként egyelőre nem említi a szakirodalom az emlékezetkiesést.
Szóval fokozódik a „nemzetközi helyzet” Szentgróton is, hogy kedvenc filmem, A tanú egyik szállóigéjét említsem. Persze az sem jó, ha Baracskai József ostobának nézi a szentgróti polgárok jelentős részét.
Azért jó lenne megérni, hogy Baracskai József – igazi férfira jellemzően – őszinte lenne. A férfi minősítés – mielőtt megtámadnának áljogi szervezetek – nem nemi identitásra vonatkozik. Hanem a korrektségre, őszinteségre. Főleg akkor, ha egy közösséget képvisel, vezet. Politikus férfiként.
Baracskai játszik az emberekkel. Csoda, hogy még tűrik.

E.E.

 

A szerződés szerint dr. Fodor Csilla a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda megbízott képviselője. Ebben az esetben az irodát képviseli (rákattintva nagyítható).

 

A témával kapcsolatos írásaink itt olvashatók:

 

A város szeretné visszavásárolni (2021.03.09.)

Czeglédy Csaba Zalaszentgróton (is) (2021.03.30.)

Czeglédy Csaba Zalában (is) ügyködik (2021.04.14.)

Nyílt levél Baracskai Józsefnek (2021.04.20.)

Nyílt levél Baracskai Józsefnek 2. (2021.04.21.)