Június 13 a határidő (2020.04.22., 9:40)

 

Egerszegi gólöröm Debrecenben. Március 14-én 3-0-ra nyert a ZTE. A Kaposvár következett volna, de közbeszólt a koronavírus. Vajon lesz folytatás?

Fotó: DVSC honlapja

 

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség 2010 óta harmadszor megválasztott elnöke április 21-én nyilatkozott a bajnokság folytatásával kapcsolatban is.
„Az biztos: ha nem tudunk június tizenharmadikáig kezdeni, akkor le kell zárni a bajnokságot. Két forgatókönyv is elképzelhető ebben az esetben: nem lesz feljutó és kieső sem vagy lesz feljutó, ebben az esetben tizennégy csapattal kezdődik a következő szezon. Ha most Ausztria úgy látja, hogy el tud indulni, akkor remélem, mi is eljuthatunk odáig néhány héten belül. Jó lenne nem az utolsó pillanatban, hanem már májusban.” – mondta az MLSZ elnöke.
Amennyiben nem lehet folytatni a bajnokságot, a második variáció tűnik jobbnak. Nem azért, mert ezt javasoltuk egy korábbi cikkünkben (itt olvasható), hanem azért, mert igazságosabb, mint a mostani, 12 csapatos, háromfordulós rendszer.
Persze az lenne a jó, ha megszűnne a járványhelyzet, folytatódna a bajnokság és minden kérdés a pályán dőlne el.
Egyelőre azonban minden bizonytalan. Nem hiszem, hogy van ma Magyarországon olyan ember, aki meg tudná mondani, hogy mi lesz június 13-án.
Azt viszont tudjuk, hogy a legfontosabb továbbra is az emberek élete, egészsége. Minden másról majd akkor kell beszélni, ha elmúlt a veszély.

E.E.