Kezdőlap

Lapjaink:

Hasznos oldalak

 

Kapcsolat

 

Zalatáj Kiadó Ügyfélszolgálat

 

8900, Zalaegerszeg, Rákóczi F. út 2-4., Pf.: 381

Telefon: 06-92/593-936

Fax: 06-92/596-937

Mobil: 30/378-4465

E-mail: zalataj@zelkanet.hu

 

Térkép

Az Old Traffordtól Kozármislenyig
- avagy a ZTE tündöklése és bukása (13.)

 

A megállapodások egyetlen szóval sem említik azt, hogy milyen kötelezettségei vannak a ZTE FC Rt.-nek az utánpótlásnevelés területén.

 

Sokan kérdezték a két utóbbi epizód megjelenése után: hát már a Zalatáj is maszatol? Nem kell itt szerződéseket emlegetni, ha nem szerepel az anyagban, hogy kik is az aláírói ezeknek a dokumentumoknak. Nem magánszerződésről van szó, még akkor sem, ha egy magántársaságnak adja az önkormányzat a város adófizetőinek pénzét.
Szerettem volna elkerülni, hogy neveket említsek. De hát másképp alakult. A 2005. július 5-én aláírt „támogatási szerződést” az önkormányzat részéről az akkori polgármester, dr. Gyimesi Endre szignálta. A ZTE FC Rt. nevében Prófusz Róbert és Németh Ferenc, az igazgatóság tagjai jegyezték. Nagy Ferenc, a ZTE FC Rt. elnökének aláírása nem szerepel a szerződésen.
S most lépjünk tovább! 2005. július ötödikén egy „Megállapodás” is született. S hogy megelőzzük az újabb üzeneteket, tisztázzuk mindjárt, hogy kik az aláírói ennek. Az önkormányzat részéről dr. Gyimesi Endre polgármester, a ZTE FC Rt.-től Nagy Ferenc, Németh Ferenc, Prófusz Róbert, Takács Zoltán és a Balusztrád Ingatlanfejlesztő Részvénytársaság képviseletében Győri László vezérigazgató. Csak emlékeztetőül: lapunk korábban már részletesen foglalkozott a Balusztrád szcientológiai kötődésével. S ehhez a vonulathoz sorolhatjuk a később Zalaegerszegre szerződő Mészáros Ferenc szakmai igazgatót, aki saját maga nyilatkozott a szcientológiai egyházhoz fűződő kapcsolatáról.

 

- Tudod, megállapodásokat már igazán profi módon tud kötni a ZTE!...


No, térjünk vissza a „Megállapodáshoz”! A szerződés tényszerűen megállapítja, hogy az önkormányzat és a ZTE FC Rt. között létrejött együtműködési megállapodás és támogatási megállapodás alapján a ZTE FC Rt. 100 millió forint hitelt kíván felvenni a biztonságos működés érdekében.
A megállapodás rögzíti: amennyiben a ZTE FC Rt. kiesik (természetesen a részvénytársaság nem eshet ki, csak az általa működtetett csapat - a szerk.) az NB I-ből, akkor Nagy Ferenc, Németh Ferenc, Prófusz Róbert, Takács Zoltán és a Balusztrád Rt. egymás közt azonos mértékben kötelezettséget vállal, hogy a részvénytársaság által felvett 100 millió forint hitel még hátralévő törlesztőrészleteit visszafizetik az önkormányzatnak.
Nos, úgy tudom, hogy ezt az összeget a mai napig nem kapta meg az önkormányzat.
A megállapodásban - ismereteim szerint - az is szerepel, hogy amennyiben a ZTE visszajut az NB I-be, az önkormányzat ismét folyósítja a támogatást.
Egy nagyon fontos mondat található a megállapodásban. A szerződő felek közös erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy „Nagy Ferenc, a jelen szerződő felek és a társaság többségi tulajdont szerezzen a ZTE FC Rt.-ben.”
A megállapodás szerint Nagy Ferenc, Németh Ferenc, Prófusz Róbert, Takács Zoltán és a Balusztrád Rt. kötelezettséget vállalt arra, hogy 2005. szeptember 30-ig újabb 50 millió forint befizetését vállalja. S ha ennek nem tesznek eleget, akkor kötelezettségük lesz arra, hogy azt a részvénycsomagot, amellyel a többségi tulajdonszerzés megtörtént, bekerülési árfolyamon értékesítik az önkormányzatnak vagy az általa megjelölt személynek.
A tények pontos rögzítéséhez tartozik, hogy a megállapodáson Nagy Ferenc aláírása nem elnökként, hanem részvényesként szerepel.

 

Ritka pillanat… Nagy Ferenc nem idegenlégiósok szerződtetéséről tárgyal, hanem a csapat talán egyetlen zalaegerszegi születésű játékosát, Kocsárdi Gergelyt köszönti.

 

2005. április ötödike: a stadion mögötti műfüves pálya „alapkőletétele”. Dr. Gyimesi Endre polgármester és Dormán László, a Hydrocomp Kft. igazgatója helyezi el a dokumentumokat tartalmazó hengert.


Közeleg az időpont, hogy Nagy Ferenc is megszólaljon a riportsorozatban. Az alábbi levelet küldtük neki ma:
„Tisztelt Elnök Úr!
Kiadónk terve, hogy a 2002-ben született Megkoronázva című kötet második részét megjelenteti. Ezzel párhuzamosan szeretnénk egy Önnel készített riportot az „Old Traffordtól Kozármislenyig” című sorozat keretében honlapunkon, illetve a Zalatáj című újságban megjelentetni.
Szeretném, ha egy átfogó riport keretében kifejtené véleményét a klub működéséről, a csapat szerepléséről az említett időszakot figyelembe véve.
Amennyiben a személyes találkozás helyett az e-mailon feltett kérdéseket választja, azt is megköszönjük.
Várjuk válaszát, s ha a személyes találkozás mellett dönt, szíveskedjen megadni a riport időpontját. Amennyiben az e-mailon küldött kérdésekre válaszolna, azt is szíveskedjen közölni, hogy elküldhessük kérdéseinket.
Várom gyors válaszát! Köszönöm. Üdvözlettel: Ekler Elemér”
Most már csak Nagy Ferencen múlik, hogy mikor olvashatják a vele készített riportot.

E.E.
(Folytatjuk)

 

Jelenet a ZTE-Pécs (2004.03.07.) mérkőzésről.