Kezdőlap

Lapjaink:

Hasznos oldalak

 

Kapcsolat

 

Zalatáj Kiadó Ügyfélszolgálat

 

8900, Zalaegerszeg, Rákóczi F. út 2-4., Pf.: 381

Telefon: 06-92/593-936

Fax: 06-92/596-937

Mobil: 30/378-4465

E-mail: zalataj@zelkanet.hu

 

Térkép

Az Old Traffordtól Kozármislenyig
- avagy a ZTE tündöklése és bukása (8.)

 

A riválisok ellen nem remekelt a ZTE. Jelenet a Gyirmót elleni (2-2) hazai mérkőzésről.

 

Mielőtt sorozatunk időrendi keretében maradva visszatérnénk a 2002 utáni időszakra, érdemes azzal a „riporttal” foglalkozni, ami a napokban volt olvasható az egyik internetes portálon.
Nagy Ferencet lehet kritizálni, de azt el kell ismerni, hogy kevés klubtulajdonos van Magyarországon, aki olyan mesterien tudná a mellébeszélést interjúként eladni, mint ő. Ehhez persze olyan „újságíró” partnerek is kellenek, akiknek eszük ágában sincs konkrét vágányra terelni a beszélgetést, esetleg egy-két célba érő kérdéssel tényeket kicsikarni az elnökből.
Felesleges egyébként a szurkolók aggodalma, az elnök úr szerint ugyanis a „ZTE-nek van pénze, és nem is kevés. A pénzek ott vannak azokban a megkötött és érvényben lévő szerződésekben, amik teljesülésével kapcsolatban vannak gondjaink.”

Mint „Az okos leány” című népmesében, amikor a király azt üzente a molnár takaros leányának, hogy „menjen el őhozzá, de menjen is meg ne is; köszönjön is meg ne is, s vigyen is ajándékot meg ne is. Erre a leány elkérte az apjától a szamarát, felült a hátára, s úgy ment a király elébe. Otthon egy galambot megfogott, két szita közé tette, és elvitte magával. Mikor aztán a király elébe ért, egy szót sem szólt, hanem meghajtotta magát, aztán a galambot a szita közül elrepítette. Így aztán ment is, nem is; köszönt is, nem is; vitt is ajándékot, nem is.” A 2003-as mese szerint pedig van is pénze a ZTE-nek, meg nincs is… A király, vagyis a klubtulajdonos szerint.

 

A Puskás Akadémia magabiztosan (3-0) nyert Zalaegerszegen.

 

A találkozó végén az elnök-tulajdonost keresték a dühös szurkolók a VIP-páholyban.


Érdekes dolgok ezek a focival kapcsolatos szerződések. Itt a kezemben három is, s mindháromban ugyanaz a fociklub és ugyanaz az önkormányzat a főszereplő. Ezekben a megállapodásokban, szerződésekben az áll, hogy amennyiben a nevezett klub csapata kiesik „a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszabályzata kiírása szerinti nagypályás férfi labdarúgó bajnokság legmagasabb osztályából”… akkor… a klub által felvett hitel hátralévő részleteit megfizetik az önkormányzat számlájára. Azért, mert az önkormányzat garanciát vállalt a hitel visszafizetésére.
Később természetesen részletesen foglalkozunk majd ezekkel a megállapodásokkal.
Nagy Ferenc nyilatkozatára visszatérve: a riportban egy szóval sem említi Zalaegerszeg Önkormányzatát, amely a kiesés ellenére továbbra is teljesíti a szerződésekben vállalt kötelezettségét. Azokat a kötelezettségeket, amelyek – egyes vélemények szerint – már nem is kötik a klubhoz.
Érdemes ennek a riportnak a szakmai részét is elemezni. Az elnök szerint az első nyolc fordulót leszámítva már elégedettek lehetnek a „produktummal”, ha az ott elhullajtott pontoknak „csak a fele benn lenne a tarsolyban, akkor teljesen más lenne a tabella”. Nagy Ferenc szerint számukra rosszkor fejeződött be az őszi szezon, mert annak második felében javuló teljesítményt nyújtottak.

 

Zalaegerszeg Önkormányzata továbbra is teljesíti szerződésben vállalt kötelezettségét.


Talán rá kellett volna venni az MLSZ-t, hogy a ZTE csak a kilencedik fordulóban kapcsolódhasson be a bajnokságba, s végigjátszhassa – úgy lendületből – a téli szünetet is.
A rengeteg általánosság és mellébeszélés között van azonban egy érdekes mondata is a riportnak. Mindjárt az elején: „Amikor befejeződött az NB I-es szezon, ahol ugye dicstelenül kiestünk az előző évi 4. helyezés után az első osztályból, gyakorlatilag egyből elkezdtük a keretet megtisztítani. Azokat a játékosokat, akikkel kapcsolatban bármilyen kételyek, kérdésünk merült fel, elengedtük.”
Vajon milyen kételyek merülhettek fel, milyen kérdések fogalmazódtak meg? A Nagy Ferenc által feladott magas labdát elfelejtette lecsapni a riporter. Csak nehogy a február végi ügyészségi (a magyar labdarúgást érintő) bejelentés után csapódjon le az a magas labda a ZTE-térfelén!

E.E.
(Folytatjuk)

 

Nagy Ferenc: „A ZTE-nek van pénze, és nem is kevés”…

 

A keret megtisztítását említette az elnök. A szurkolók is megtisztulást követeltek, s nem csak a játékoskeretre gondolhattak…