Kezdőlap

Lapjaink:

Hasznos oldalak

 

Kapcsolat

 

Zalatáj Kiadó Ügyfélszolgálat

 

8900, Zalaegerszeg, Rákóczi F. út 2-4., Pf.: 381

Telefon: 06-92/593-936

Fax: 06-92/596-937

Mobil: 30/378-4465

E-mail: zalataj@zelkanet.hu

 

Térkép

Az Old Traffordtól Kozármislenyig
- avagy a ZTE tündöklése és bukása (48.)

 

Az elnök-tulajdonos a szezonzárót sem látta…

 

Az utolsó meccs az utolsó ellen. 2-1-re nyert a ZTE a Kozármisleny ellen, a kitartó szurkolók a találkozó végén lelkesen ünnepelték a csapatot. Az őszi szezon ötödik helyéért… Az NB II-ben…
Ebben a helyzetben nem lebecsülendő ez a teljesítmény. Gyakorlatilag gazda nélkül, magára hagyva navigál ez a csapat Lendvai kapitánnyal az élen a bizonytalanság, sőt - megkockáztatom - egyelőre a kilátástalanság háborgó tengerén.
Ahogy látom, Lendvai Miklós megbízott edző is bizonytalan, ha a jövő szóba kerül, de hagyjuk most békén a ZTE trénerét. Nem ő az oka a kialakult helyzetnek. Ő is inkább csak szenvedő alanya.
Bár a Zalatáj nemkívánatos vendég a ZTE FC Zrt.-nél, a tiltás ellenére vannak, akik nem tesznek úgy, mintha ez a mutatvány zárt közegben, egyfajta burokban folytatódhatna tovább.

 

Akik a végsőkig kitartottak.


Tudomásul kell venni - tetszik vagy nem-, hogy a ZTE nem kizárólagosan Nagy Ferenc elnök-tulajdonos és néhány társának úri passziója. Ennél azért még mindig több.
A tulajdonlás - amiről nagyon könnyen lemondott korábban a város - felelősséggel, sőt kötelességgel is jár.
A tulajdonos azonban erről másképp vélekedik. A Kozármisleny elleni  szezonzáró után még arra sem vette a fáradságot, hogy megköszönje a játékosoknak az őszi, fizetés nélküli helytállást, s kellemes karácsonyi ünnepeket és boldogabb új esztendőt kívánjon nekik.
Helyette Dézsi Attila ügyvezető igazgató egy tányér pörköltet szolgáltatott fel a klubházban a játékosoknak. Aztán szétszéledt a csapat, ment ki merre látott, pontosabban ahogy a lapos pénztárcája engedte.
A városban pedig a legvadabb történetek járnak szájról-szájra. Titokzatos befektetőkről, lehetséges megmentőkről. Mit tegyen a szerencsétlen szurkoló, ha nem kap első kézből információt… Marad a fantázia gyártotta hír, mert még sokan hisznek a csodában, a ZTE feltámadásában.
Még nem tartunk ott. Most még csak ott tartunk, hogy egy gazdasági átvilágítás mellett állítólag adóhatósági vizsgálat is zajlik a ZTE FC Zrt.-nél. Ezt a hírt egyelőre nem erősítették meg, de nem is cáfolták.
A gazdasági átvilágítás biztos, s teljesen érhető az oka. Ha Nagy Ferenc tényleg meg akar szabadulni a ZTE-től, a ZTE-részvényektől, akkor a lehetséges vevő szeretne tiszta képet a kapni a menyasszonyról. Mennyi a tartozás, mennyi a hozomány? Ebben a helyzetben inkább az előbbiről lehet szó.

 

Csoda lenne, ha Pavicevic maradna.


Egyelőre csak az a biztos, hogy mennyi a klub tartozása a bank felé, amiért kezességet vállalt 2005 július 5.-én az önkormányzat. Mint korábban írtuk, ezen felül a tartozás - eddigi számítás szerint - több mint 200 millió forint játékosnak, szállítóknak, s tagi kölcsön formájában.
A Zalatáj információi szerint talán Zalaegerszeg is részesedhet a kormány labdarúgást segítő programjából, bár erre vonatkozóan nincsenek konkrét ismereteink. Annyit tudunk, hogy ezzel kapcsolatban már történtek lépések. (Bizonyára ezzel is összefügg az a törekvés, hogy az önkormányzat szeretne végre pontos képet kapni a ZTE FC Zrt. gazdasági helyzetéről, hiszen ennek ismerete nélkül szinte semmit sem lehet tenni a jelenlegi tarthatatlan helyzet megoldása érdekében.) A többi már nem Zalaegerszegen múlik.

e.e.

 

A Kozármisleny elleni győzelem (2-1) a játékosokat dicséri ebben a helyzetben.