Kezdőlap

Lapjaink:

Hasznos oldalak

 

Kapcsolat

 

Zalatáj Kiadó Ügyfélszolgálat

 

8900, Zalaegerszeg, Rákóczi F. út 2-4., Pf.: 381

Telefon: 06-92/593-936

Fax: 06-92/596-937

Mobil: 30/378-4465

E-mail: zalataj@zelkanet.hu

 

Térkép

Az Old Traffordtól Kozármislenyig
- avagy a ZTE tündöklése és bukása (46.)

 

A csapatra az elmúlt fordulókban nem lehetett panasz.

 

Azt hiszem, közel a vég. Talán nem a ZTE labdarúgó-csapatáé, hanem a Nagy Ferenc féle klubvezetésé. Egyre többen követelik ugyanis a ZTE FC Zrt. elnök-tulajdonosának távozását, átlátva a kialakult helyzetet.
Sok jelzést kapott kiadónk, ezek megköszönik, hogy a honlapunkon 2013. január 24-én indított, Az Old Traffordtól Kozármislenyig - avagy a ZTE tündöklése és bukása című - eddig 45 részes - sorozatból olyan információkhoz jutottak, amik rávilágítottak a klubnál zajló eseményekre. Olyan ismereteket szereztek, amiket hiába vártak a Nagy Ferenchez érdekes módon különösen lojális megyei lap sportrovatától, amely éveken keresztül csak „maszatolt”, ha a ZTE-körüli problémákról volt szó. Ez legyen az ő problémájuk.
Eseménydús napok követték egymást. Éjszakázás az öltözőben, szurkolói tiltakozás a klub székházánál, kritikus hozzászólások különböző internetes portálokon.
Az állítólagos fizetéselmaradások, s egyéb malőrök kapcsán „prepegyit” így fejtette ki véleményét a zte.hu-n:
„A másodosztályú szinten - bizonyára - drága játékosokat valóban nem lehet könnyű fizetni, de ezt legfőképpen annak kell tudni, aki szerződtette őket. Igaz, ugyanez a személy szerződtette például Simont is edzőnek - tényleg, tudja valaki, hogy Simont mennyi időre, mikor nevezték ki, s hogy ezt hol tették közzé? -, s ennek az embernek az aláírása, ígérete a volt edző esetében pont annyit ér, mint az általa szerződtetett játékosok esetében.
Ami pedig a hivatalos honlapon olvasható, jelesül, hogy a csapat tagjai »minden, a csapatot körülvevő információ, vagy félinformáció ellenére a győzelemre koncentrálnak«, az maga a botrány, az undor, a hányinger.
Először is azért keringenek félinformációk, mert valós információ nincs, kifejezetten  elhallgatás, simlizés, blöffölés, időhúzás zajlik, másrészt pedig éppen a hivatalos honlapnak lenne dolga a kommunikáció, ugyanis kizárólag ezért működik, illetve nem működik.
Már nem csak a Nagy Ember hazudik, esetében ez lassan elvárás, reflex, genetikai alap, az egészségéért aggódnánk, ha igaznak tűnő szó hagyná el ajkait, netán konkrétumot mondana, már mellébeszélésre kényszerül az edző, a honlapszerkesztő, s mindenki, aki valamilyen szinten érintett a klub dolgaiban.

 

Nem csak a pályán volt kemény Lendvai Miklós. A zavaros háttér ellenére motiválni tudta a csapatot.


Adott lenne egy viszonylag jó keret, egy ambiciózus edző, egy lelkes közönség, ennek a csapatnak könnyedén fel lehetne jutni.
Közben tudjuk és látjuk, hogy rothad, bűzlik minden, a hazugságra épül mindaz, amit ma ZTE-nek nevezhetünk.
Rangadón pihentetett kulcsjátékosok, köpködő kapitány, ki nem fizetett edző, öltözőben szülinapozgató csapat, vicces albán pék, félinformációk, hazugságok, nevetséges blöffök.
Egyértelmű, hogy végét járja a kutyakomédia, sokkal nagyobb baj, hogy a mostani vezető után sem látszik semmiféle koncepció. Lehet, hogy van már terv, készenlétben áll már egy újabb hazudozó a főszerepre, csak lassan széthullik a csapatunk.
Ennél minden jobb lenne, akár osztályokkal lejjebb is, csak ezt az undorító, fullasztó légkört, a hazugság, a pitiáner ügyeskedés, a mellébeszélés bűzét feledhessük már. Ha egyetlen szóval kellene jellemezni a klub mostani vezetését, a vezetés módszereit, akkor az a szó az undor lenne” - írja prepegyit.
Mindeközben a csapat nyert Szolnokon, erősített pozícióján, ami a történteket tekintve mindenképpen dicséretes.
Nem úgy a háttér. A szurkolók egy csoportja a következő felhívással fordult Nagy Ferenchez és az önkormányzathoz:
„NFT avagy: Az emberkereskedők ideje lejárt!
Tisztelt Nagy Ferenc!
Ezúton felszólítjuk Önt, hogy hagyjon fel az ígérgetésekkel, melyekkel megtelt már városunk összes padlása. Elnök úr! Távozzon! Tíz éve tűrjük az Ön tevékenységét, s most végleg elfogyott a türelmünk. Önnek az elmúlt 10 évben sikerült bebizonyítania hozzá nem értését. Sikerült szeretett klubunkat olyan mélységbe taszítani, melyre fennállásának 93 éve alatt nem volt példa. Ezért nyomatékosan felszólítjuk Önt, rendezze tartozásait a játékosok és mindenki más felé, majd ezután adja át a ZTE FC többségi tulajdonát 1 Ft-ért Zalaegerszeg város vezetésének. Vegye kalapját, kabátját és ballagjon el csendben...

 

Tiltakoznak a szurkolók a ZTE székházánál.

 

Tisztelt Városvezetés!
Amennyiben Nagy Ferenc távozik a ZTE FC éléről, kérjük önöket, azonnal hozzanak létre egy kis létszámú, a ZTE FC iránt maximálisan elkötelezett szakemberekből álló igazgató tanácsot, mely ezek után a klubot irányítja. Az igazgató tanács szigorú elszámolással tartozzon a város vezetése, valamint a szurkolók felé minden hónapban. Kérjük önöket indítsanak minél nagyobb körű lobbitevékenységet városi és országos szinten is, hogy klubunk mielőbb biztos anyagi helyzetbe kerüljön. Kérjük, vessenek be mindent, hogy a ZTE FC aréna végre teljesen megépüljön, hogy egy igazán családbarát stadionba látogathassanak ki szurkolóink. Továbbá kérjük, dolgozzanak ki az utánpótlásnevelésre egy olyan koncepciót, mely biztosítja a lehető legmagasabb fokú képzést és azt, hogy a ZTE FC szárnyai alatt nevelkedett fiatalok fogják alkotni a jövőben a csapat gerincét. Ez nem csak Zalaegerszeg és a ZTE FC érdeke, ez Magyarország és a magyar labdarúgás érdeke is.
Tisztelettel: BDM93”

 

Tanácstalanság az arcokon…


A zte.hu-n tanulságos üzenetváltás alakult ki prepegyit hozzászólását követően. Prepegyit azóta megbánta, hogy részt vett a vitában. Így indokolta ezt, de már csak szerkesztőségünknek:
„Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy belementem egy értelmetlen vitába a fórumon. Nem teszem többé, nem is volt szándékomban, csupán van egy mondat, amitől gyakorlatilag kiütést kapok, hányingerem lesz, ordítani tudnék. Ez pedig úgy hangzik, hogy igaz ugyan, hogy nem fizetünk, hazudunk, lopunk, csalunk, de máshol is lopnak, csalnak.
Ez a közeg ezt érdemli, a Megmentő csupán egy következmény, egy valódi, sötét agyú, provinciális közeg, egy ősbunkó társulat jól megérdemelt vezére.
Talán már nem is az anyagi haszonszerzés, hanem a rivalda, az ismertség, a szereplés az, amibe belehabarodott, mint moly a lámpafénybe, s amitől nem tud szabadulni. Mert ki a fene tudná, hogy kicsoda ez az ember, ha nem ártotta volna magát a futballba? S milyen gusztustalan kapcsolati háló az, mely nem engedi visszazuhanni oda, ahonnan felkapaszkodott? Hogy lehet ezt büntetlenül megtenni?
Itt már régen nem a „Megmentő” az érdekes, hanem az a háttér, amely mindezt lehetővé teszi.
Elképzelhető, hogy van olyan háttér, mely mindezt érdek nélkül, önzetlenül tenné?
A Zete nem azért fontos, mert a város hírnevét jelenti, s nem is sportszakmai szempontból jelentős. A Zete egy vidéki város örömforrása volt, sokak egyetlen örömforrása. A meccs volt a hét csúcsa, mint a búcsúi bál!
Éhbérért dolgozik, százfelé tartozik, minden reményt nélkülöz a szerencsétlen drukker, de ha győz a csapat, akkor boldog, reménykedik, tervez, számolgat, ÖRÖME VAN!
S ez a lényeg, az öröm, a remény.
S ezt áldozták fel, ezt lopták el közösen, a „Megmentő”, s mindazok, akik számára ezt lehetővé tették, s ma is lehetővé teszik.
Fullasztó, hányingerkeltő mindez, mégis megmutatja, milyen csoda is a foci, milyen pontos tükröt tart a közeg elé, melyben létezik.
A mi fajtánk, akinek még a fentiek jelentettek valamit, sajnos kihalóban van.
Erős a gyanúm, hogy mára inkább mi válunk nevetségessé ósdi nézeteinkkel, mint az ügyeskedő sportvezető megvetés tárgyává üzelmeivel.”
Tanulságos sorok… Mit lehet mindehhez hozzáfűzni? Továbbra is csak azt, hogy közel a vég. De milyen jövő vár ránk?

E.E.

(Folytatjuk)

 

A Lendvai Miklós irányításával eddig jól szereplő ZTE november 8-án fontos mérkőzést játszott a Siófok ellen. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. A csapat még talpon. S a vezetés?

 

A szurkolók tiszta képet szeretnének látni.