Zalaszám ZAC-versenyzők a válogatott keretekben

(2018.01.23., 8:20)

 

Szűcs Valdó

 

Elkészítette a Magyar Atlétikai Szövetség a 2018. évi szakmai programját. E távlati terv lajstromba vette a legjobb magyar atlétákat. Örvendetes, hogy a Zalaszám ZAC atlétái is szerepelnek a különböző válogatott keretekben.
A 2020-as tokiói olimpiára készülő szűk „A” keret tagja Szűcs Valdó, akit a VB bronzérmes Baji Balázzsal együtt 110 m-es gátfutásban vett figyelembe a szövetségi kapitány. Az olimpiai „B” keret tagja lett a 20 éves súlylökőnő - Veiland Violetta -,aki a VB ezüstérmes Márton Anitával készülhet az olimpiai kerettel.
Az általános felnőtt válogatott keret tagja lett az Amerikában egyetemi tanulmányokat folytató zalaegerszegi ifjú hölgy - Ferenczi Melinda. Rá 100-200 m-en és a rövidtávú váltókban számítanak a felnőtt válogatottban.
Az U23-as EB-re készülő keret tagjai Zalaegerszegről Baki Barnabás, Köcse Richárd és Ferenczi Melinda rövidtávfutók. Ott Benjamin középtávfutó, valamint Veiland Violetta súlylökő és Takács Dóra diszkoszvető. Az U20-as VB keret tagja Baki Barnabás és Takács Dóra. Az idei győri ifi EB keretből Dienes Mátyás rövidtávfutó képviselheti a ZAC-ot.

 

Ferenczi Melinda

 

Az idei év a felnőtt fedettpályás VB-vel kezdődik. A világbajnoki kerettel készül Szűcs Valdó, aki reményeink szerint 60 m gáton térdelhet le a rajthelyre.
A magyar atlétika 2018. évi legfontosabb versenye a Berlinben megrendezésre kerülő felnőtt Európa-bajnokság. E rangos versenyre reális esélyekkel pályázik Szűcs Valdó 110 m gáton és Veiland Violetta 1 m-es fejlődés esetén súlylökésben.

2018-ban több nemzetek közti válogatott viadal is lesz. A csapatba kerüléshez kiváló teljesítmény esetén bárkinek esélye van. E nemzetközi célok eléréséhez a ZAC atlétáit Kámán Ferenc, Bognár Szabolcs és Góczán István edzők készítik fel A Zalaszám ZAC elnöksége mindent megtesz, hogy a szakmai stáb nyugodtan tudjon készülni  a világversenyekre.

 

Veiland Violetta