„Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum” (2019.11.14.,8:15)

 

A konferencián szó esett az új pályázati lehetőségekről.

 

Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítására (TOP-5.1.1-15/2015) mikrovállalkozási konferenciát szervezett Nagykanizsán a Zala Megyei Önkormányzat a Zsigmondy Szakképző Iskola kis tornatermében.
Az eseményen a paktum jelenlegi helyzetéről és a jövőben lehetőségekről Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke beszélt. Mint elmondta: az előző években pályázat keretében foglalkoztatási együttműködések jöttek létre a megyében. Az egyik ilyen a Zalai Innovatív paktum, ami például egyfajta együttműködésbe szervezi a foglalkoztatókat, a munkaügyi szervezeteket és minden olyan intézményt, ami abban érdekelt, hogy szakképzett munkaerőhöz jussanak a vállalkozások. Eközben a munkavállalók megfelelő képzettséghez juthatnak, majd bekapcsolódhatnak a munka világába. 

- A konferencián a paktum aktuálitásai mellett szóltunk a vállalkozások számára elérhető új pályázati lehetőségekről, ezen kívül bemutatkozott a megye gazdasági életének egyik legkiemelkedőbb projektje, a zalaegerszegi tesztpálya is – tette hozzá.

 

Pácsonyi Imre tájékoztatta a résztvevőket a paktum jelenlegi helyzetéről.