Zalaegerszeg előtt nagy lehetőségek állnak (2019.01.07.,10:30)

A megyeszékhely erőssége az összetartó városépítő közösség

 

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is beszédet mondott.

 

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata az új esztendő alkalmából 2019 első pénteki napján újévi fogadásra és a Zalaegerszeg Innovációs Díjak átadására kerített sort az Arany Bárány Szálloda télikertjében.
Balaicz Zoltán polgármester beszédében összegezte a 2018-as évben történteket. Hallhattunk a város hosszan sorolható eredményeiről, sikereiről; az infrastrukturális fejlesztésekről, a folyamatos beruházások sikerességéről, a megújult vállalkozásokról, a felújítások eredményességéről és a 2018-ban átadott létesítmények számának növekedéséről. Nemcsak a tavalyi, hanem az elmúlt évek közös munkájának köszönhetően Zalaegerszeg dinamikusan fejlődik. Kiemelte azonban, hogy az igazi érték a családban, a kapcsolatokban, a barátságban, a közösségekben, az egészségben, a boldogságban és a biztonságban rejlik. Zalaegerszegen létezik egy összetartó városépítő közösség, amely képes közös célokat megfogalmazni, és azokért együttesen tenni. A 2019-es évben is közös gondolkodásra és összefogásra lesz szükség.
A polgármestert követően dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter lépett a pódiumhoz. Felsorolta a minisztérium céljait, amely szerint szeretnék, ha az országot kreatív magyar emberek, innovatív vállalkozások jellemeznék, szeretnék azt, hogy a közlekedési rendszerünk biztonságos, gyors lenne, és azt is, ha tiszta, megfizethető biztonságos energiát tudnánk használni. Elmondása szerint a 2018-as év dolgaira pozitívan gondolhatunk vissza, de az elkövetkezendő időkben még egy sor feladat vár ránk, amelyeket közösen kell végrehajtanunk, hiszen mi együtt vagyunk Zalaegerszeg.

 

Az első sorban balról dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Kovács Dezső (Naste Bau Kft. ügyvezetője) és felesége, Kovács Bernadett, Eichinger Attila (MOL Nyrt. területi vezetője), Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár. A hátsó sorban dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke, Vigh László, Balaicz Zoltán, dr. Palkovics László és Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke (rákattintva nagyítható).

 

Hagyományosan az újévi fogadás alkalmával adták át a Zalaegerszeg Innovációs Díjat két vállalkozásnak, amelyek kiemelkedő, elsősorban újító tevékenységet folytattak az elmúlt időszakban. A Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Képviselő-testülete 2018 december 13-i ülésén döntött arról, hogy a díjat (Szini Zoltán zalaegerszegi képzőművész alkotása) a MOL Nyrt. Zalai Finomító Zalaegerszeg és a Naste Bau Kft. részére adományozza.
A díjak átadása után Vigh László országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt. Kiemelte, hogy a város mostani időszakát kivételes fejlődés jellemzi, ami mindannyiunknak köszönhető és büszkék lehetünk arra, hogy Zalaegerszeg az egyik legjobban fejlődő megyei jogú város.

Trojkó Tímea