Zajvédő falat építenek az uszodánál (2019.08.01., 10:00)

Megkezdik a termálvizes kút fúrását Egerszegen

 

Az uszoda látványterve.

Forrás: Magyar Építők

 

A Modern Városok Program keretében megvalósuló városi uszodafejlesztés kivitelezési munkálatai tavasz óta zajlanak Zalaegerszegen. A megvalósuló létesítmény több, az üzemeltetés hatékonyságát szolgáló technikai megoldást is tartalmazni fog: a vízellátást részben hideg vizes kút, a működéshez szükséges hő egy részét termálvizes kút biztosítja majd.
A hideg vizes kút kiépítése megtörtént, a kivitelező a napokban kezdi meg a termálvizes kút fúrási munkálatait, ami előreláthatóan augusztus végéig tart. A megfelelő hőmérsékletű vízhez tervezetten 1.100 méteres mélységet kell elérni. A kútfúrás erős zajhatással jár, ami zavaró lehet a munkaterület közvetlen környezetében élő lakosok számára. A zaj csökkentése érdekében a kivitelező zajvédő falat épít. A munkát a hét minden napján, a technológiai szempontok mérlegelésével, napi 24 órában végezhetik.
Az önkormányzat a munkavégzés okozta kellemetlenségekért, amely a városi uszodafejlesztés mielőbbi megvalósítása érdekében történik, a lakosság türelmét és megértését kéri.