ZÁÉV Kupa Egerszegen (2018.05.08., 8:15)

 

Kámán Ferenc: - A felújított pálya eddigi legrangosabb versenye lesz.

 

Zalaegerszegen - a város napján - rendezheti a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club az idei versenyszezon legrangosabb zalai versenyét. Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága Nyugati-döntőjének rendezési joga a felújított atlétikai pálya avatóján merült fel. Sikeres lobbitevékenység után idén márciusban dőlt el, hogy mi rendezhetjük a rangos felnőtt versenyt - kezdte Szakály István, a Zalaszám-ZAC menedzsere a sajtótájékoztatót. - Miután elnyertük a rendezés jogát, azonnal beindítottuk a szervező munkát. A kétnapos verseny nagy rendezési költsége jelentette az első akadályt. Megkerestük korábbi mezszponzorunkat - a ZÁÉV Zrt.-t, s Peresztegi Imre vezérigazgató úr támogatását elnyerve ZÁÉV Kupa néven került kiírásra a CSB. A ZÁÉV Zrt.  és partnerei támogatása garancia arra, hogy minden a helyén legyen.
Bella Attila szakosztályvezető elmondta, hogy most kerülnek kihelyezésre a nagy értékű sporteszközök, pályafelszerelések.  
- Wifi-kapcsolatot is ki kellett építenünk az eredmények azonnali közlése és az élő adás miatt. Most már a sportlétesítmény munkatársain van a sor, hogy szombaton 13 órára minden a helyén legyen A csapatok nevezése beérkezett, azt már feldolgoztam.
Kámán Ferenc, a Zalaszám-ZAC vezetőedzője, a Pannónia Príma (ZAC-Szombathelyi Haladás VSE) csapatkapitánya az alábbiakban tájékoztatta a sajtót a szakmai elvárásokról és az esélyekről.
- A felújított pálya legrangosabb versenye lesz a CSB elődöntő. Az elmúlt évek sikeres atlétái közül a hétpróbázó Krizsán Xénia több egyéni számban indul. A Dobó SE csapatában számos utánpótlás világverseny dobogósai közül kiemelkedik a már felnőtt VB-döntőbe jutott Halász Bence, aki junior Európa- és világbajnok. Legjobbjaink - Ferenczi Melinda kivételével - rajthoz állnak, Szűcs Valdótól és Veiland Violettától várható a legjobb eredmény. Csapatunk a legrosszabb esetben is 5. helyen továbbjut, de megküzdünk a dobogóért. Sajnos lábtörés miatt nincs Köcse Richárd, betegség miatt csak váltót fut Balogh Péter és nem teljesen egészséges Hári Anna és Baki Barnabás sem.
 A 12 csapatból álló verseny fő esélyese az UTE-MTK csapata. De nagy ellenfél az FTC, az ARAK és a Dobó SE is. A győztes csapat kapja a ZÁÉV Kupát. Az 1-6. helyezettek jutnak a szeptemberi országos döntőbe. Bízunk benne, hogy a hagyományoknak megfelelően mi is ott leszünk.
Szombaton 13 órakor kezdődik, vasárnap pedig 11 órától folytatódik a verseny.
Befejezésül Szakály István elmondta, hogy Zalaegerszeg 771 éves évfordulójához - a város napjához - a Zalaszám-ZAC ezzel a nagyszabású rendezvénnyel szeretne hozzájárulni.