Verseny verseny után… (2019.02.06.,10:00)

 

Szűcs Valdó (jobbról) egyre jobb formában versenyez.

 

A nagyszerű formában versenyző Szűcs Valdó (Zalaszám-ZAC) az elmúlt pénteken Párizsban állt rajthoz erős nemzetközi versenyen, ahol élete második legjobb teljesítményét nyújtotta a 60 m-es gátfutásban. Időeredménye: 7,73 mp. Felkészítő edzői: Kámán Ferenc és James Hillier.
Szombaton Bécsben Muszil Ágnes (Góczán István tanítványa) kiváló egyéni csúccsal – 2:20,02 perces időeredménnyel – aranyérmet nyert 800 méteren. Klub- és csoporttársa, Ott Benjamin, szintén 800 m-en, ugyancsak jó teljesítménnyel (1:54,97 perc) ezüstöt szerzett. A két Zalaszám-ZAC-os válogatott sprinter - Nagy Pálma és Baki Barnabás - bár érmet nem szerzett, de remek egyéni csúcsokat futott. Nagy Pálma: 60 m-en 8,06 mp, Baki Barna: 60 m-en 7,09 mp, 200 m-en 22,39 mp.
Ugyancsak Bécsben még két remek Zalaszám-ZAC siker született. A 60 m-es gátfutásban Pető András kiváló egyéni csúccsal (8,86 mp) aranyérmes lett. Ami még külön örömöt okoz az egyesületben, hogy Csiszár Soma ugyanebben a versenyszámban 9,23 mp-es egyéni csúccsal bronzérmet szerzett. A Zalaszám-ZAC versenyzőit Kámán Ferenc készítette fel.

*

Az elmúlt hét végén rendezték meg Budapesten a serdülő országos bajnokságot. A Zalaszám ZAC fiataljai jól szerepeltek, három ifjú atléta hölgy is döntőbe került.
Súlylökésben az újonc Csata Panna élete első országos bajnokságán azonnal érmet szerzett. Bognár Szabolcs edző tanítvány 11,74 m-es teljesítménnyel lett bronzérmes.
Röszler Dóra nem a legjobb előjelekkel utazott a fővárosba. Csiszár Attila tanítványa a keddi edzésen jobb térdével gátlécet tört, majd péntek este már betegség kerülgette. Ennek ellenére a 60 m-es gátfutás döntőjében a lehető legkisebb különbséggel végül bronzérmesnek hozták ki a célbírók. Időeredménye: 9,14 mp.
Kovács Anna Mária is élete első országos bajnokságán vett részt. Góczánné Tóth Zsuzsa tanítványa döntőbe került a 60 m-es síkfutásban, ahol 8,18 mp-es idővel hetedik helyen ért célba.

 

Csata Panna (balról) és Muszil Ágnes.

 

*

Budapesten a Magyar Atlétikai Szövetség nyílt nemzetközi versenyén Veiland Violetta, a Zalaszám-ZAC felnőtt válogatott súlylökője kiváló egyéni rekorddal (15,82 m) ezüstérmes lett a fedett pályás világbajnok Márton Anita mögött. Edző: Bognár Szabolcs.

*

Kondor Zsolt, a Kondex Kft. cégtulajdonosa jóvoltából immár XIV. alkalommal rendezheti a Zalaszám-ZAC  Zalaegerszeg nyílt atlétikai fedett pályás bajnokságát. E versennyel emlékezik a zalaegerszegi atlétikai élet Kauzli Józsefre, a város kiemelkedő sportvezetőjére és edzőjére.
A verseny február 8-án, pénteken délután 16 órakor kezdődik a Városi Sportcentrumban, a futófolyosón. A verseny fődíját, a Kondex Kupát a legtöbb győzelmet elérő sportegyesület kapja. A Kauzli József serleget pedig a 60 m-es gátfutás győztese viheti haza.