Vera Jourova és folyamatos aljassága (2021.02.25., 9:00)

 

Kedves Vera Jourova! Mi is értékeljük az Ön tevékenységét, a nem túl tiszta múltjával együtt…

 

„Számomra a magyarországi helyzet a legaggasztóbb. Ezt már sokszor elmondtam diplomatikus, és kevésbé diplomatikus nyelven. Továbbra is úgy vélem, hogy az egy beteg demokrácia” – mondta a Népszava szerint szerdán Vera Jourova, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke egy videókonferencián.”
Jourova szerint nincs demokrácia független igazságszolgáltatás, valamint szabad és tisztességes választások nélkül. Azt mondta, hogy a Bizottság átfogó vizsgálatot fog folytatni a magyar jogállam helyzetéről, és nemcsak egy-egy jogsértőnek vélt törvényről fog véleményt alkotni.
„Értékelnünk kell a teljes képet, az igazságszolgáltatás, a média, a civil szervezetek, az oktatás helyzetét. Ha a kedvezőtlen folyamatok összeadódnak egy tagállamban, akkor súlyos csorbát szenved a demokrácia, márpedig a demokratikus elvek betartását minden országtól elvárjuk.” – tette hozzá.

*  *  *

S ennek a Vera Jourova nevű rihonya európai uniós főbürokratának az agymenését szárnyra kapta az „elnyomot, betiltott” ellenzéki magyar média, kezdve a Népszavával, majd folytatva a HVG, az Index, a Propeller, a Magyar Hang, s a többi „nem létező” balliberális újság, honlap, s egyéb hírforrás.
Azt mondják, az aljasságnak nincs határa, csak mélysége. Nos, Vera Jourova azért feszegeti a határokat, s lassan mélyreásási világrekorder is lesz. Miközben naponta ezrek halnak meg, tízezrek betegednek meg a koronavírus-járvány miatt, s az Európai Unió tehetetlensége, mulasztása miatt késik az elegendő számú vakcina beszerzése, ez a némber koholt vádakkal támadja a neki nem tetsző tagállamokat.
Itt az ideje, hogy végre eltakarodjon a közéletből, az európai uniós politikából!

E.E.