Veiland Violetta Szuper Kupa győztes lett (2018.08.27.,12:20)

Szűcs Valdó ezüstérmes

 

Veiland Violetta és Szűcs Valdó.

 

A hétvégi kétnapos Magyar Szuper Liga döntőjét Budapesten, az MTK vadonatúj atlétikai stadionjában rendezték. Zalaegerszegről három Zalaszám-ZAC atléta vívta ki a jogot a részvételre.
Veiland Violetta előbb a diszkosszal melegített be a versenyre. Ebben a versenyszámban 39,50 m-ig vetette el a szert, amivel a 6. helyen végzett. Ebben a versenyszámban Takács Dóra 42,32 m-es eredménnyel alig maradt le a dobogóról, 4. helyezést ért el.
Fél óra múlva fordult a kocka. A súlylökő kört végig Veiland Violetta uralta. Négy közel egyforma 14 m feletti dobással is magabiztosan vezette a mezőnyt. Az utolsó két dobása már a 15 m-es vonalon túl ért talajt, s végül 15,21 m-es teljesítménnyel a felnőttek mezőnyében is bajnoki címet nyert. Takács Dóra is döntős volt, s 10,98 m-rel 8. lett.
Az első versenynapon Zalaegerszegről Szűcs Valdó képviselte az atlétika élvonalát. Az Angliában egyetemista zalaegerszegi fiatalember egész évben kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódott, de amikor kellett, mindig helytállt a bajnokságokon. Így volt ez most is, hiszen a 110 m-es gátfutás döntőjében Baji Balázs mögött 14,29 mp-es teljesítménnyel ezüstérmes lett.