Veiland Violetta két aranya és Ott Benjamin bravúrja

(2019.06.18., 8:20)

 

Veiland Violetta

 

Két napon keresztül a fővárosban versenyeztek Magyarország legjobb 18-23 éves atlétái a magyar bajnoki címekért és helyezésekért. Az országos junior és utánpótlás bajnokságon jól szerepeltek a Zalaszám ZAC atlétái.
A sikerek élére Veiland Violetta teljesítménye kívánkozik. A zalaegerszegiek felnőtt válogatott sportolója könnyedén nyerte meg mindkét dobószámot, amelyben elindult. Szombaton 42,11 m-es egyéni csúccsal lett aranyérmes kiegészítő versenyszámában, a diszkoszvetésben. Vasárnap délután pedig fő versenyszámában, a  súlylökésben még a leggyengébb dobásával is megelőzte a második helyezettet. Eperjesi László és Bognár Szabolcs tanítványa 15,33 m-rel nyerte második bajnoki aranyérmét. Ugyanebben a két versenyszámban állt dobókörbe Takács Dóra, a Zalaszám ZAC egyetemistája. Diszkoszvetésben 39,10 m-es eredménnyel bronzérmet nyert. Másnap súlylökésben 10,77 m-rel a 4. helyen végzett. Edzői: Gulyás Norbert és Bognár Szabolcs. A dobóiskola jó teljesítményéhez járult hozzá Szőke Anett 32,33 m-es diszkoszvető eredménye is, amivel 4. tudott lenni.

 

Ott Benjamin

 

Nagy bravúrt hajtott végre Ott Benjamin. Szombaton óriási egyéni csúccsal – 49,65 mp –  meglepetés ezüstérmet nyert 400 m-en! 65 perc múlva rajthoz állt 1500 m-en. Ebben a versenyszámban 4;05,13 perces idővel az értékes 5. helyezést érte el bravúros célba érkezésével. Vasárnapra is maradt energiája, hogy 800 m-en is rajtvonalra álljon a sikeres érettségi és az előző napi bravúr után. A 19 éves zalaegerszegi válogatott atléta 1;54,62 perces teljesítménnyel második bajnoki érmét is megszerezte. Ezúttal bronzot. Góczán István boldogan nyilatkozott a verseny után tanítványáról: „Minden elismerésem Benié, aki az érettségire és egyetemi felvételire történő felkészülés mellett vállalta a napi kemény edzéseket is, aminek most meg is lett az eredménye. Különösen örülök annak, hogy 400 m-en 50 mp alá sikerült leszorítani egyéni csúcsát."
A rövidtávfutók végig ellenszélben versenyeztek és összesen öt negyedik helyezést értek el. Nagy Pálma 100 m-en 12,54 mp, illetve 25,36 mp-es, Dienes Mátyás 100 m-en 11,35 mp-es, Baki Barnabás 100 m-en 11,21 mp-es és 200 m-en 22,54 mp-es teljesítményei alig maradtak el az érmet érő eredménytől.
Szakály István, a Zalaszám ZAC ügyvezető igazgatója a 2 arany,1 ezüst, 2 bronz, 7 negyedik és 1 ötödik helyezéssel zárult hétvégi OB után az alábbiakban összegezte a klub filozófiáját: A Zalaszám ZAC több, mint egy 12 osztályos gimnázium, hiszen az iskolákban most fejeződött be a tanítás. Valamennyi tanítványunk helyt állt a gimiben is. Nálunk viszont egészen október végéig folyik a képzés. Napi kemény munkával és hétvégi fellépésekkel, ha úgy tetszik tanulmányi versenyekkel. Büszke vagyok gyermekeinkre és edzőikre. Köszönöm a szülők és a szponzorok támogatását. Remélem jó hírvivői és reklámhordozói vagyunk Zalaegerszegnek."

 

Takács Dóra