Vége a hét szűk esztendőnek (2019.05.06., 10:35)

 

Ezek most az ünneplés napjai. Aztán jöhet a kemény munka, hogy jövő ilyenkor is elmondhassuk: NB I-es a ZTE! (A fotó rákattintva nagyítható.)

 

Két fordulóval a bajnokság befejezése előtt vasárnap eldőlt, hogy nem csak feljutott, hanem bajnok is lett a ZTE labdarúgó-csapata az NB II-ben.
Nem is az ellenfél, sokkal inkább az időjárás próbálta megnehezíteni az egerszegi együttes dolgát, ám a ZTE mind a Budafokot, mind az égi áldást és a viharos szelet is legyőzve bebiztosította elsőségét.
Meggyőző különbséggel nyert bajnokságot a ZTE, s még nagyobb fölénnyel előzi meg a harmadik helyen álló csapatot (jelenleg nyolc, illetve tizennégy pont a különbség). A legtöbb győzelmet aratta, a legjobb a gólkülönbsége. Szó sincs tehát véletlenről.
S ha felidézzük, hogy egy évvel ezelőtt milyen helyzetben volt a ZTE, azt hiszem még inkább elismerésre méltó ez a teljesítmény.
Egy évvel ezelőtt kritikus hangon fogalmaztam többször is, s emiatt meglehetősen feszült volt a kapcsolat a klub többségi tulajdonosa és a Zalatáj között. Most viszont csak a dicséret hangján szólhatunk a ZTE szerepléséről, aminek talán a legfontosabb összetevője az a szemléletváltás, aminek köszönhetően kedvezően változott a szakmai munka, a szurkolókkal való kapcsolattartás.
Jövő vasárnap – remélhetően a mostaninál sokkal jobb időben –, immár tét nélküli mérkőzésen, hiszen a leendő ellenfél, a Monor már kiesett, lehet ünnepelni.
Régen nyert bajnokságot a ZTE, 17 éve ennek már. Igaz, akkor az NB I-ben sikerült! Ott, ahová most visszakerült az egerszegi csapat. Hét év kényszerszünet után, megérdemelten.
Vége a hét szűk esztendőnek!

E.E.

 

Boldog zalaegerszegi szurkolók köszöntik a bajnokcsapat játékosait.

Fotók: Zalatáj