Ülnöki értekezlet a Zalaegerszegi Törvényszéken

(2018.06.15., 8:20)

 

Esküt tettek az új ülnökök.

 

Választott ülnököknek tartott értekezletet a Zalaegerszegi Törvényszék, a Zalaegerszegi Járásbíróság és a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. A 2018. június 12-i ülésen két ülnöki eskütételre is sor került.
Az ülnököket dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke köszöntötte. Ezt követően Zalaegerszeg Megyei Jogú Város képviseletében Balaicz Zoltán polgármester, míg a Zala Megyei Közgyűlés elnökeként dr. Pál Attila adta át a megbízólevelet az újonnan megválasztott ülnököknek.
Az új büntetőeljárás változásaira tekintettel dr. Németh Mária, a Zalaegerszegi Törvényszék büntető kollégiumvezetője tartott előadást, arra vonatkozóan mi vár az ülnökökre 2018. július 1-től.
Az értekezlet zárásaként a Zalaegerszegi Törvényszék, a Zalaegerszegi Járásbíróság és a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság nevében dr. Czipóth Edit, a Zalaegerszegi Járásbíróság elnöke köszönte meg az ülnökök munkáját, majd a résztvevők látogatást tettek a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék