Ülésezett a Megyei Oltási Munkacsoport (2021.02.04.,15:35)

 

Ülésezik a Megyei Oltási Munkacsoport (rákattintva nagyítható).

 

Az Operatív Törzs döntése értelmében a védelmi bizottság mellett január 21-én Zala megyében is megalakult a Megyei Oltási Munkacsoport, mely az oltási folyamattal kapcsolatos teendőket látja el.
A feladatok ismertetése érdekében Zalaegerszegre látogatott az Országos Oltási Munkacsoport vezetője, dr. György István államtitkár, aki a munkacsoport tagjaival és a további meghívott vezetőkkel 2021. február 4-én, csütörtökön reggel 7 órakor munkaértekezlet keretében egyeztetett a Megyeházán.
Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott köszöntőjét követően a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta: rendkívül fontos a tapasztalatok megosztása a tömeges oltás megkezdése előtt, ezért minden megyét személyesen is felkeres az oltási tervben meghatározott teendők részletes egyeztetése érdekében. Kitért rá: az immunizálást jelenleg a kórházak és a háziorvosok végzik, de a tevékenységbe a járóbeteg-szakrendelők is bekapcsolódnak majd, a folyamatok összehangolásáért és koordinációjáért pedig a megyei munkacsoportok felelnek.
A megyei oltási munkacsoport munkájában a védelmi bizottságokat vezető kormánymegbízott mellett többek között a védelmi bizottság honvédelmi és katasztrófavédelmi elnökhelyettese, a megyei tisztifőorvos, a megyei kórház főigazgatója, a megyei háziorvosi kollegiális vezető, valamint a megyei mentőszervezet vezetője vesznek részt.
Továbbra is kevés vakcina áll rendelkezésünkre, de célunk, hogy az országba érkező oltóanyagot a lehető leggyorsabban felhasználjuk, ezáltal pedig minél többen legyenek védettek a vírussal szemben – hangsúlyozta az államtitkár, aki eddigi megyei látogatásairól összefoglalóan elmondta: mindenhol felkészültek mind az ütemezett, mind pedig a tömeges oltásra is abban az esetben, ha rendelkezésre áll elegendő oltóanyag.

Zala Megyei Kormányhivatal