Újabb kerékpáros útszakasz a magyar - szlovén határon

Orfalut és Budincit köti össze

(2020.01.07., 8:25)

 

A beruházással több cél valósul meg.

 

A Zala Megyei Önkormányzat partnerségével megvalósuló Guide2Visit projekt keretében megépült 1,29 km hosszú útszakasz Orfalu belterületi szakaszán halad végig, majd a lakott területet elhagyva folytatódik egészen a szlovén határig. Az elkészült – 74189 jelű – utat a meglévő önkormányzati út vonalvezetésének figyelembevételével alakították ki az épületek meghagyásával.
A beruházással egy a helyi lakosokat, turisztikai szolgáltatókat és az idelátogató turistákat egyaránt szolgáló összeköttetés valósult meg a határtérségben. A fejlesztés egy komplex látogatóirányítási rendszer létrehozása révén hozzájárul a környék beemeléséhez a szlovén-magyar határtérség turisztikai kínálatába, valamint segíti az elszórtan elhelyezkedő látnivalók egységes attrakcióvá, komplex termékké fejlesztését.
A beruházás az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal által benyújtott Guide2Visit (SIHU101) projekt keretében valósult meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával és a Magyar Állam támogatásával.
A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában VértesAszfalt Kft.-Meliorációs és Rekultivációs Kft. kivitelezésében valósult meg nettó 284.825.215 forint értékben.