Új szakmai elképzelés a ZTE FC-nél (2017.12.19., 14:30)

Artner Tamás a vezetőedző, Horváth Károly a szakmai igazgató

 

Artner Tamás (balról) és Horváth Károly irányítja a szakmai munkát.

 

Sajtótájékoztatón mutatták be ma a ZTE NB II-es labdarúgó-csapatának új szakmai vezetését. Ágoston Zoltán klubigazgató az őszi idényről szólva megemlítette, hogy a csapat mélyen tudása alatt szerepelt, így a változtatás mellett döntöttek. A ZTE mesze elmaradva a célkitűzéstől az alsóház tagja. Nem sikerült az őszi idény, s ebből a vezetés is levonta a megfelelő következtetéseket. A gyenge szereplés változásokat gerjesztett. A klub irányítói úgy döntöttek, hogy új szakmai modellben képzelik el a jövőt. Létrehozták a szakmai igazgató posztot, amelyre Horváth Károlyt nevezték ki, aki legutóbb Vácon dolgozott. A csapat vezetőedzője Artner Tamás lett, ő legutóbb a Kaposvári Rákóczi NB III-as csapatánál tevékenykedett. A vezetőedző szerződése fél plusz egy évre szól, a szakmai igazgatóé határozatlan időre.
Horváth Károly elmondta, hogy régóta jól ismeri a ZTE-t, jó kapcsolatokkal rendelkezik Egerszegen. Nem érti, hogy a többre hívatott csapat miért szerepelt ilyen gyengén. A múlttal nem kíván foglalkozni, hanem előre tekint. Minden szakmai tudását a csapat érdekében akarja kamatoztatni. Álláspontja szerint fél év alatt ki kell derülnie mindennek, erről tájékoztatta a tulajdonost is. Nem a pénz motiválta, hogy a ZTE-hez szerződjön. Minőségi csapattá kívánja fejleszteni a zalai csapatot. A minőségre természetesen áldozni is kell anyagilag. Külső szemlélőként úgy látta, hogy ősszel nem működött csapatként a ZTE. Maximálisan segíteni kívánja a vezetőedző munkáját.
Artner Tamás megköszönte, hogy ráesett a klub irányítóinak a választása. A felvázolt modellben már dolgozott, nem idegen számára a dolog. Őt sem a pénz motiválta. Bizakodik, hogy a fél év letelte után a klub irányítói, a játékosok és jómaga is egymás szemébe tudnak nézni. Kemény, „vértizzadós” munkát ígért. Reméli, hogy fél év múlva olyan döntést hozhat a vezetőkel közösen, hogy marad a csapatnál.
A ZTE január 8-án kezdi meg a felkészülést a bajnokság tavaszi idényére. A további változások a klub-, és a szakmai vezetés egyetértésével történnek.

B.I.