Új autóbusz-pályaudvar épül Lentiben (2018.05.08., 8:40)

 

A jelenlegi autóbusz-pályaudvar Lentiben.

Fotó: Dányi József

 

Új autóbusz-pályaudvar építésére és a kerékpárutak fejlesztésére csaknem 477 millió forint európai uniós támogatást nyert el Lenti városa - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.
A vissza nem térítendő támogatás 80 százalékát az új autóbusz-pályaudvar építésére fordítják. A leromlott épületegyüttes helyett az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt. új létesítményt alakít ki kilenc buszbeállóval, korszerű információs monitorral felszerelt váróteremmel, jegypénztárral és információs irodával.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló fejlesztés a városban és a járás 48 településén élő emberek közösségi közlekedését javítja, elősegítve a munkaerő-mobilitást is - közölték.
Hozzátették: Lentiben több mint egy kilométer hosszú, két méter széles kerékpárút épül, amely összeköti a lentikápolnai bicikliutat az ipari területekkel és a gyógyfürdő környezetével. Kerékpárúton is megközelíthetővé teszi Lenti nagyobb foglalkoztatóit, valamint a csesztregi, a lovászi és a novai közép- és nagyvállalatokat. A projekt keretében 21 kerékpártárolót alakítanak ki és szemléletformáló kampányokat is rendeznek.
A projektek 2020. február végéig valósulnak meg. (Forrás: MTI)