Tűzifaadománnyal segítik a rászorulókat Keszthelyen is

(2021.01.29., 13:25)

 

Ez volt az ötvenötödik helyszín.

 

Idén hatvan zalai rászoruló részesül abból a tűzifaadományból, amelyet a Zala Megyei Védelmi Bizottság juttat el a településekre. Január 28-án, csütörtökön, Keszthelyen Cser Istvánné kapott tüzelőt. Az átadás alkalmával sajtótájékoztatót is tartottak a jótékonysági akcióról, amelynek célja a legrászorultabb családok tűzifával és tartós élelmiszerrel való segítése.
A Zala Megyei Védelmi Bizottság évről évre a hideg téli napok beköszöntekor gondol arra, hogy segélyt juttasson el a rászorulóknak a fűtési költségek csökkentése érdekében – mondta el dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke, megyei kormánymegbízott a keszthelyi családi ház udvarán megtartott sajtótájékoztatón. Arról is szólt, hogy a polgármesterek segítségével döntik el, hova kerüljön a tüzelő, amely mellé tartós élelmiszerekből álló csomagot is átadnak a rászorulóknak.
A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a megyében egyébként ez volt az ötvenötödik helyszín, Keszthelyen és térségében pedig 12 család részesült tüzelőben. A tűzifaátadáson és sajtótájékoztatón jelen volt Manninger Jenő országgyűlési képviselő is.
A város képviseletében Vozár Péterné alpolgármester a Zala Megyei Védelmi Bizottság akciójának jelentőségéről és a rászorulók segítésének fontosságáról osztotta meg gondolatait a jelenlevőkkel.
– Nyilván mi a magunk keretei között igyekszünk a rászorulókon segíteni, akár tűzifával is, de mindenképpen nagyon jól esik, hogy évente a mi városunkba és térségünkbe is elhozzák a tűzifát – mondta Vozár Péterné. (Forrás: Zala Megyei Kormányhivatal honlapja)