Tűzifa a rászorultaknak (2018.02.10., 10:10)

Ezúttal Pusztaedericsen osztottak

 

Dr. Sifter Rózsa és Cseresnyés Péter adta át a tűzifát.

 

A Zala Megyei Védelmi Bizottság 2012 óta szervezi a téli időszakban a legelesettebb, legrászorultabb családok tűzifával való ellátását. Az elmúlt hat évben  több mint 350 zalai családot támogattak ezzel a módszerrel. Ebben az esztendőben a zalaegerszegi Omega GM Kft., a Magyar Földgáztároló Zrt. beszállítója 2 millió forintot biztosított a tűzifa vásárlásához. A kiszállítást ugyancsak  az Omega GM Kft. végzi  a kezdetektől kezdve ingyenesen. A családok kijelölésénél az országgyűlési képviselők, a Család,-és Gyermekjóléti Központ és a polgármesterek segítik a védelmi titkárságot.

Idén hetven család részesül 2-2 köbméter kályhakész tűzifa segélyben, és a legrászorultabbak átvehetnek egy-egy tartós élelmiszert tartalmazó csomagot is.

Február 9-én dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár, miniszteri biztos Pusztaedericsen nyújtotta át az adományt Keltai Katalinnak, aki egyedül neveli két gyermekét. Az átadáson jelen volt a község polgármestere, Gál Lászlóné is.

 

Keltai Katalin köszönetet mondott a támogatásért.