Továbbra sem bántom a ZTE-t! (Frissítve)(2018.04.16., 11:00)

 

A csapat vergődik, a nézők elfogynak.

 

Néhány nappal ezelőtt - hosszú idő után - egy rövid cikkben (itt olvasható) foglalkoztam a ZTE FC NB II-es labdarúgó-csapatával. Ennek okát egy szomorú aktualitás adta: a csapat lejtmenetbe került, s amikor a cikket írtam, már csak három pont választotta el a kieső helytől.
Vasárnap aztán bekövetkezett az, amire még a legborúlátóbb ZTE-szurkolók sem számítottak: kieső helyre került az egerszegi csapat.
Hosszas elemzésre, magyarázkodásra nincs szükség, a kritikus helyzet önmagáért beszél. Minden más szócséplés. Hozzáállásom nem változott: továbbra sem „bántom” a csapatot.
Azért tettem egy kísérletet: április 12-én írtam Végh Gábornak, a ZTE FC többségi tulajdonosának, interjút kértem tőle. Válasz nem érkezett.
Azóta csend van. Ám Paul Simon és Art Garfunkel nagyszerű száma óta tudjuk, hogy a csendnek is vannak hangjai. Amelyek mindennél többet mondanak…

E.E.

Közvetlenül a cikk felkerülése után megérkezett Végh Gábor válasza. Ebben arról értesít, hogy jelenleg minden energiáját a csapat jobb szereplésének elősegítésére kívánja fordítani. Véleménye nem változott: „bajban ismered meg ki a barátod (szurkolód).” A bajnokság befejezése után a Zalatáj rendelkezésére áll.

 

A Budaörs elleni hazai vereség (1-2) után kieső helyen áll a ZTE.

Fotók: Zalatáj