Tisztújító közgyűlésen díjazták az elmúlt év legjobb atlétáít (2020.02.03., 8:45)

 

Az új elnökség, a felügyelő bizottság és az edzők (a fotó rákattintva nagyítható).

 

Január utolsó napján a Megyeháza Deák termében tartotta tisztújító közgyűlését a Zalaszám ZAC. A rendezvényen az évértékelés mellett az elmúlt év legjobbjait is díjazták.
Szakály István ügyvezető köszöntötte a megjelent sportolókat, elnökségi tagokat, edzőket és a támogatókat, vendégeket. Jónéhányan emlékplakettet vehettek át, majd következett a legjobbak elismerése.
A szakemberek döntése alapján a hölgyek mezőnyében Nagy Pálma kapta a 2019. év legjobb atlétájának járó elismerést. Meglepetés a férfiak mezőnyében sem történt, elmúlt évi eredményei alapján Szűcs Valdó lett a legjobb.
A Zalaszám ZAC elnökségének és Felügyelő Bizottságának mandátuma lejár, a változások miatt alapszabály módosításra volt szükség, amit a közgyűlés egyhangúlag elfogadott. Az elnökség létszámát egy fővel emelték.
A közgyűlés szavazata alapján a sportkör elnöke újabb öt évre Kámán Vilmos lett, társelnöknek ismét dr. Szász Pétert választották. Alelnökök Makovecz Tamás és Szilasi Gábor. Az elnökség tagjai Kauzli Józsefné, Mátai Ferenc, Kovács György és Szakály István. A Felügyelő Bizottság elnöke továbbra is Barta András, bizottsági tagok Ekler László és Kozáry Ágnes.

 

Balról Vadvári Tibor, Nagy Pálma, Szűcs Valdó és Makovecz Tamás.

 

A Zalaszám ZAC továbbra is a város egyik legeredményesebb egyesülete – mondta beszámolójában Kámán Vilmos elnök. A sportolók a külföldi és a hazai versenyek mellet 15 hazai rendezésű viadalon vehettek részt. Ezek közül kiemelkedik a váltóbajnokság és a hat nemzet senior válogatott versenye. Minden korosztályban adott magyar válogatott versenyzőt a Zalaszám ZAC. Továbbra is kiemelt feladat az utánpótlásbázis bővítése és a sportiskolai jelleg megtartása. Befejezésül az elnök külön megköszönte az önkormányzat és a Zalaszám Informatikai Kft. támogatását.
Dr. Szász Péter gratulált az edzők, a versenyzők és a menedzsment teljesítményéhez.
– Két hete írtuk alá a támogatási szerződét, nagy meglepetés nem történhet – mondta a Zalaszám ügyvezetője. – Nem az a kérdés, hogy folytatódik-e az együttműködés, hanem az, hogy lehet-e növelni a támogatást.
Vadvári Tibor alpolgármester elmondta, hogy február 6-án fogadják el a költségvetést, az egyesület várhatóan ugyanazt a támogatást kapja, mint 2019-ben.
A rendezvény végén díjazták az elmúlt évben kiemelkedően teljesítő sportolókat. A versenyzők eredményeit Bella Attila szakosztályvezető ismertette.

Samu László