Tessék választani! (2019.09.13., 11:05)

 

Tarlós Istvánnak komolytalan kihívói vannak.

 

Karácsony Gergelyt valószínűleg nem avatja tiszteletbeli doktorrá a Magyar Tudományos Akadémia, mint a földrajzi tudományok kimagasló egyénisége.
Karácsony Gergely ugyanis – mint az ellenzéki kagyvasz főpolgármester-jelöltje – az általa „visszafoglalni” kívánt városban is hajlamos az eltévedésre. Csepelt ugyanis a főváros északi fertályára helyezi, a Nemzeti Múzeumot a Városligetben véli felfedezni. Nemzetközi kitekintésben sem túlképzett a jelölt, azt gondolja ugyanis, hogy Törökország fővárosa Isztambul, szemben Ankarával.
Zuglóban, saját (még jelenlegi) otthonában sem tud eligazodni. Hol a parkolási rendszer okoz komoly gondot neki, máskor az önkormányzat vagyoni helyzetét firtató újságírói kérdések elől menekül fejveszetten.
Nos, Budapesten ilyen szellemi képességekkel több tízezer ember van megáldva, mégsem akarnak főpolgármesterek lenni. Mert nekik – ellentétben Karácsony Gergellyel – nincsenek illúzióik, s nincsenek szereptévesztésben. Beérik azzal, amit a képességük rendelt számukra. Szóval Karácsony és a hasonló kaliberű főpolgármester-jelöltek állnak szemben egy profi városvezetővel, Tarlós Istvánnal.

 

Balaicz Zoltán irányításával rendkívül sikeres öt évet zár Zalaegerszeg.

 

S hogy mi a helyzet ezen a téren Zalaegerszegen? A városvezetői rang itt is vonzó. Be is jelentkeztek rá többen. Kiss Ferenc (nem az MSZP-s, ő a „civilkoalíció” képviselőjelöltje) könyvelő üde színfoltja az immáron ötévente megrendezésre kerülő választásnak. Ezúttal a Mi Hazánk Mozgalom színeiben „futtatja meg” magát a nyilvánosság előtt.
Dr. Kocsis Gyula az Együtt Zalaegerszegért Egyesület vezetőjeként próbál legalább egy kényelmes listás képviselői helyet elcsípni október 13-án.
Keresztes Csaba… Ő a nagy ellenzéki összeborulás „szülötte” Zalaegerszegen. Az álcivil fedőszervezetben, a Tiéd a Város Egyesületben szövetkező Demokratikus Koalíció, MSZP, Jobbik, LMP és Momentum „titkos fegyvere”. Sok mindent nem tudok említeni, ami eddig a nevéhez fűződne Zalaegerszeg felvirágoztatása terén. Október 13-án valószínűleg ő is szembesül az egerszegi valósággal.
A sor végére maradt Balaicz Zoltán, a jelenlegi polgármester. Azt hiszem hiba lenne a többi jelölttel együtt említeni. A pozícióért pályázókkal a szolgáló, a lokálpatrióta, a bizonyító polgármestert.
Nem tartoznak egy kategóriába. Ahogy a fővárosban Tarlós István és kihívói sem.

E.E.