Teljesen megújul az Ostoros Károly munkacsarnok

(2020.04.27., 8:25)

 

Balról: Böjte Sándor, Gecse Péter, Vigh László és Mocnek Mária (a fotó rákattintva nagyítható).

Fotó: Zalatáj

 

Látványos szakaszhoz érkezett Zalaegerszegen az Ostoros Károly munkacsarnok felújítása. Erről Gecse Péter alpolgármester beszélt a napokban tartott sajtóbejáráson. A projekt várhatóan az év végéig befejeződik.
A főbb tartószerkezeti elemek megmaradnak, de a tetőszerkezet felépítményeitől a padlóburkolatig mindent elbontanak a kivitelezők. A felújítandó épületegyüttes az Ostoros Károly munkacsarnokból, a hozzá kapcsolódó ZTE székházból és az öltözőépületből áll. Mindez egységes portálszerkezetet kap, amely harmonizál a ZTE Aréna arculatával.
Az előzményekről Gecse Péter elmondta, hogy 2017 májusában Orbán Viktor miniszterelnök megtekintette a városban zajló beruházásokat, megtekintette a stadiont is. Ekkor született meg a gondolat, hogy a felújításra érett épületekre forrást kell biztosítani.
És elindult az egyeztetés! A ZTE FC Zrt., mint kedvezményezett kormányhatározat szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által az MLSZ részére biztosított 800 millió forintos támogatás terhére a sportfejlesztési programjai között valósítja meg az Ostoros Károly munkacsarnok felújítását. A felújítás célja az épületegyüttes homlokzati rekonstrukciója és energetikai korszerűsítése.
A csarnoképület padlóburkolata korszerű faanyagú sportparkettából készül, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a gépészeti rendszert. A felújítás során új bejárati zónát alakítanak ki.
A munkacsarnok megtartja jelenlegi funkcióját, helyet ad a kosárlabda, röplabda, foci, teremfoci eseményeinek, valamint az iskolák sportfoglalkozásainak és városi szintű bajnokságoknak, edzéseknek.
A déli oldalon három soros mobil lelátót telepítenek, két pozícióban eredményjelző táblát és akcióidő-jelzőt építenek be. A szerkezetek védelmére labdafogó háló kerül és megújul a hangosítás.
– A centenáriumi évet a város és az egyesület is szerette volna méltóképpen megünnepelni, bízom benne, hogy az év második felében az ünnepségsorozat megtartható lesz – zárta mondandóját Gecse Péter alpolgármester.
Vigh László országgyűlési képviselő hozzászólásában elmondta, hogy a napi testnevelés bevezetésével hatalmas igény jelentkezett a fedett termekre.
– Zalaegerszeg ebben nem áll jól! Elkezdődött egy felújítási program, amellyel próbáljuk megoldani a gyerekek sportolási lehetőségeit. Becsüljük meg Zalaegerszeg sport múltját, hogy majd büszkék lehessünk a jövőjére is! – mondta.
Mocnek Mária, a ZTE FC Zrt. megbízott cégvezetője ismertette, hogy az elmúlt öt évben közel egymilliárd forint értékben fejlesztettek sportlétesítményeket. A ZTE Aréna rekonstrukciója mellett elkészültek az edzőpályák a kiszolgáló létesítményekkel és az erőfejlesztő park.
A klub 100 éves idei évfordulójára az Ostoros Károly munkacsarnok felújításával elkészül az egyesület sportkomplexuma.
Böjte Sándort, a településrész önkormányzati képviselőjét személyes élmények fűzik a munkacsarnokhoz.
– A Tipegő bölcsi, a Kis utcai ovi és a Dózsa iskola gyermekei illetve szüleik nevében is köszönöm a város és a ZTE vezetésének, képviselő úrnak, hogy létrejöhet egy ilyen színvonalas sportközpont. Ezzel a felújítással az egész környék megújul – mondta befejezésül a településrész képviselője.
A sajtóbejáráson részt vett Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője, Török Róbert, a ZTE NKK és a megyei kosárlabda szövetség képviseletében és Bodrogi Csaba, a Városi Sportlétesítmények Gondnokság Intézményének vezetője.
Zalaegerszeg megbecsüli a múltját. Balaicz Zoltán polgármester javaslatára a névadó Ostoros Károly emléktábláját a munkacsarnok bejáratánál helyezik el.

Samu László