Télen is épül… (2020.01.29., 9:30)

 

Jelenleg 33 %-os a készültségi szint (rákattintva nagyítható a fotó).

 

Bejáráson tekintette meg az épülő Mindszenty torna- és vívókomplexumot Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Csordás Róbert, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója, Françoise Debeaupte, a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend rendfőnöke, valamint a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt., illetve a B&G Építő és Üzemeltető Kft. építésvezetői.
A télen is folyamatosan, ütemterv szerint zajlik az építkezés Zalaegerszegen a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium vívó- és tornacsarnokában. Jelenleg mintegy 33 százalékos készültségi szintről számolt be a munkálatokon dolgozó két zalai cég, a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt., illetve a B&G Építő és Üzemeltető Kft.
A tornacsarnok és vívóterem építésének költsége 3,3 milliárd forint. Az építés helyszíne a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend által működtetett iskola a Zárda utca 25. szám alatt. A tornacsarnok 29,4-szer 44,6 méter alapterületű, 9,1 méter magas és három részre osztható lesz, 400-450 fős, 228 négyzetméteres lelátóval. Az épület előregyártott vasbeton pillérvázzal, acél rácsszerkezettel jön létre.
A vívócsarnok 18-szor 38,1 méteres és 3,8 méter magas lesz. A teljes hasznos alapterület 4 ezer négyzetmétert tesz ki. A projekt egyik fő célja, hogy a sportág kiemelt verseny- és utánpótláscentrumává váljon a térségben, valamint javuljon az iskola 700 tanulójának sportolási környezete és lehetősége.
A kulcsrakész épülettel együtt összesen 69 darab parkolóhely is elkészül, a közúti csatlakozással, útburkolatokkal és járdákkal együtt mintegy 2300 négyzetméteren. A gyalogos látogatók több mint 1100 négyzetméternyi térburkolatot kapnak. A beruházás várhatóan 2020 folyamán elkészül.

 

Bejáráson tekintették meg az érdekeltek az épülő csarnokot (rákattintva nagyítható a fotó).