Taroltak a Zalaszám ZAC szenior atlétái (2019.07.09., 8:40)

 

 

Góczánné Tóth Zsuzsa és Csóra Zsanett.

 

Két héttel a Zalaegerszegen megrendezésre kerülő Magyarország-Svájc-Ausztria-Csehország-Szlovénia-Horvátország szenior válogatott viadal előtt Budapesten rendezték a 35 év felettiek országos bajnokságát. A Góczánné Tóth Zsuzsa - Csóra Zsanett női duóhoz csatlakozott a Balázs Zsolt-Balázs Erik apa-fia páros. Így már négy Zalaszám ZAC örökifjú atléta képviselte Zalaegerszeget az OB-n.
A leghamarabb és a leggyorsabban Góczánné Tóth Zsuzsa tudta megszerezni a bajnoki aranyérmet, hiszen taktikai okokból most csak a 100 m-es síkfutásban állt rajthoz és aratott rajt-cél győzelmet.
Csóra Zsanett iskolás korára emlékezve négypróbában is részt vett. Előbb megnyerte a magasugrást, utána a távolugrást, majd átrándult a dobó atlétákhoz, ahol gerelyhajításban győzött és ezüstérmes lett súlylökésben. A boldog anyuka volt olyan erős, hogy mind a négy érmet haza tudta hozni.

A valódi meglepetést a Balázs Zsolt-Balázs Erik férfi páros okozta. A Zalaszám ZAC színeiben és egyáltalán atlétaként a híres futballkapus Balázs Zsolt szerzett két értékes bajnoki negyedik helyezést gerelyhajításban és diszkoszvetésben. Zsolt fia, Erik túltett édesapján, mivel aranyérmet nyert kalapácsvetésben, ezüstöt nehéz kalapáccsal, majd két bronzot gerelyhajításban, illetve súlylökésben.
Szakály István klubigazgató boldogan újságolta, hogy lassan nem tudja eldönteni a Zalaszám ZAC elnöksége, hogy melyik korosztályuk a legerősebb. A 100 tagú kölyök atlétika? Az újoncok és a serdülők? Az ifik és a juniorok? Vagy a felnőttek és a szeniorok? Az biztos, hogy a sportegyesület jó úton jár, hiszen nem csak edzési, hanem versenyzési lehetőséget biztosít Zalaegerszegen minden korosztály számára.
- Ezzel a filozófiával is szeretnénk fontos közéleti tényezővé válni a városban és a magyar sportéletben. Ez az öt aranyérem (!), két ezüst –, két bronzérem és a két negyedik helyezés valóban lenyűgöző. Nagy öröm számunkra, hogy fiataljaink előtt ilyen remek példával járnak elöl felnőtt klubtagjaink – mondta Szakály István.

 

Balázs Zsolt és fia, Erik.