Szűcs Valdó utazhat a világbajnokságra (2019.09.11., 13:15)

 

Szűcs Valdó remek idei teljesítményével biztosította helyét a világbajnokságon szereplő magyar válogatottban.

 

Szűcs Valdó, a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club gátfutója tagja a szabadtéri atlétikai VB-n szereplő magyar válogatottnak.
Pars Krisztiánnal 15 fős jelenleg a szeptember 27-én kezdődő dohai világbajnokságra utazó magyar atlétaválogatott, de a létszám még mindig nőhet.
Kámán Bálint, a Magyar Atlétikai Szövetség zalaegerszegi származású sportszakmai igazgatója az MTI-nek szerdán elmondta, a londoni olimpiai bajnok Pars Krisztián részvételét megerősítette a nemzetközi szövetség (IAAF). A Dobó SE versenyzőjének idei legjobbja 75,97 méter, amivel ugyan nem érte el a 76 méteres szintet, de befért a legjobb 32 közé.
Hasonló helyzetben van a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert és Szilágyi Réka, valamint a diszkoszvető Huszák János. Ők jelenleg nincsenek a 32-ben, de lemondások és sérülések esetén szintén vb-résztvevők lehetnek. Az IAAF hétfőn zárja le a nevezéseket, ezután értesíti a szövetségeket arról, kik utazhatnak.
„Rivasz-Tóth Norbert és Huszák János esetében nagyobb az esély az indulásra, mint nem, de Szilágyi Réka is reménykedhet” - nyilatkozott Kámán Bálint.
A jelenlegi vb-csapat: férfiak: Szűcs Valdó (110 m gát), Halász Bence (kalapács), Pars Krisztián (kalapács), Helebrandt Máté (50 km gyaloglás), Venyercsán Bence (50 km gyaloglás).
Nők: Kerekes Gréta (100 m gát), Kozák Luca (100 m gát), Farkas Petra (távol), Nguyen Anasztázia (távol), Márton Anita (súlylökés), Gyurátz Réka (kalapács), Krizsán Xénia (hétpróba), Gyürkés Viktória (3000 m akadály), Kácser Zita (3000 m akadály), Madarász Viktória (20 km gyaloglás).