Szűcs Valdó országos felnőtt bajnok (2019.02.20., 9:00)

 

Szűcs Valdó remek sorozatát aranyéremmel koronázta meg.

 

Bár a Zalaszám-ZAC több világversenyt megjárt fiatal gátfutója már több korosztályos bajnokságot is megnyert, idén minőségileg nagyot lépett előre az edzésmunkájában. Angliai tanulmányai során John Hillier edző irányításával készül, míg Magyarországon Kámán Ferenc edző és egy pszichológus hölgy foglalkozik vele. Szűcs Valdó magabiztosabb lett, izomzata átalakult, rátalált a helyes ritmusra.
Mindaz, amit a felkészülés során megtanult, versenyszituációban is realizálódott. Bécsben, Pozsonyban, Párizsban, Chemnitzben sorra javította egyéni csúcsait. Ezekkel a versenyeredményekkel már korán bebiztosította Glasgowba, az Európa-bajnokságra a jegyet. Az elmúlt hétvégi budapesti magyar bajnokság volt az utolsó akadály. Valdó ezt az utolsó futását remekül abszolválta, hiszen élete legjobb teljesítményével, 7,69 mp-es országos ranglista vezető időeredménnyel fölényes győzelmet aratott és büszkén vehette át a bajnoki aranyérmet Kámán Ferenc edzőtől.

 

Veiland Violettát csak a világbajnok előzte meg.

 

A Zalaszám-ZAC másik büszkesége, a súlylökő Veiland Violetta a tőle reálisan elvárt bajnoki ezüstérmet hozta 15,52 m-rel. A világbajnok Márton Anita ezen a napon legyőzhetetlen volt. Ugyanebben a versenyszámban az ugyancsak egyetemista Takács Dóra 10,99 m-rel 10. lett
Középtávfutásban Ott Benjamin remekelt Az érettségire készülő fiatalember 1500 m-en 4:06,0 perces időeredménnyel 7., míg 800 m-en 1:54,10 perces idővel 8. helyen ért célba.
A Zalaszám-ZAC rövidtávfutói közül Baki Barna 200 m-en 22,57 mp-es teljesítménnyel a 7. helyen ért célba.
A 60 m-es síkfutásban B-döntőt nyert Dienes Mátyás (7,07 mp), 3. lett Baki Barna (7,16 mp) és 6. helyen ért célba Nagy Pálma (7,99 mp).