Szűcs Valdó magyar bajnok (2020.02.24., 8:45)

Már nem meglepetés, hogy új egyéni csúccsal

 

Szűcs Valdó edzőjével, Kámán Ferenccel.

 

Vasárnap minden kétkedőnek frappáns választ adott Szűcs Valdó, a Zalaszám ZAC gátfutó bajnoka, aki a fedett pályás országos atlétikai bajnokságon legyőzte a versenyszám koronázatlan hazai királyát, a hosszú sérülés után visszatérő dr. Baji Balázst. Valdó már tavaly is országos bajnok és ranglista vezető volt 60 és 110 m gáton egyaránt, de akkor Baji Balázs nem indult.
Vasárnap délután Budapesten előbb az előfutamban futott hibátlanul Szűcs Valdó. Az itt elért 7,66 mp megnyugtatta a versenyzőt és Kámán Ferenc edzőt is. A döntőben egymás melletti pályán álltak rajthoz a vetélytársak. Szorongás, félelem vagy idegesség nem látszott a zalaegerszegi fiatalemberen. Nem csoda, hiszen a rajttól a célig fokozatosan növelte előnyét és nagyszerű egyéni csúccsal, 7,56 mp-es időeredménnyel, óriási fölénnyel, alig elmaradva az országos csúcstól Szűcs Valdó újra magyar bajnok lett. Edzői, James Hillier és Kámán Ferenc most sajnálják igazán, hogy az idei fedett pályás világbajnokságot elhalasztották a jövő évre a koronavírus járvány miatt. Valdó számára jön a szabadtéri szezon azzal a céllal, hogy ott legyen Tokióban az olimpián. Ha a felkészülése ilyen jól folytatódik, akkor még nagyon sok örömöt szerezhet nem csak a Zalaszám ZAC, nem csak Zalaegerszeg, hanem a sporthoz értő és azt szerető magyar szurkolóknak.
A bajnokságon bemutatkozott Furulyás Lili, aki két versenyszámban is dicséretes helyezést ért el. A 60 m-es síkfutásban 7,59 mp-es jó teljesítménnyel 4., míg 200 m-en 24,79 mp-es időeredménnyel az értékes 5. helyezést szerezte meg.
Dienes Mátyás a 60 m-es síkfutás B döntőjében 2. lett 7,14 mp-es idővel.

 

Furulyás Lili két számban jutott döntőbe.