Szűcs Valdó: ismét EB-szint (2019.01.29.,10:40)

 

Röszler Dóra idősebb versenyzőtársait is legyőzte.

 

Nem véletlenül magabiztos Szűcs Valdó, a Zalaszám-ZAC gátfutója jó felkészülési idény után most már Magyarországon régi-új edzőjével – Kámán Ferenccel –  készül.
Korábban Bécsben nyert meg egy nemzetközi versenyt, s mindjárt 7,80 mp-es EB-szinttel. A múlt hét végén Pozsonyban állt rajthoz a zalaegerszegiek atlétája, s a 60 m-es gátfutásban most is magabiztosan versenyezve rajt-cél győzelmet aratott. Ami még a győzelemnél is fontosabb, az Valdó teljesítménye. Célba érkezéskor 7,72 mp-t mutatott az időmérő.
A versenyző és edzője ezt a remek formát látva merészebb célokat is kitűzhet rövidesen.

*

Budapesten az országos újonc bajnoksággal azonos időben nyílt versenyt rendezett a Magyar Atlétikai Szövetség. A résztvevők közül kiemelkedett a Zalaszám-ZAC 14 éves versenyzője, Röszler Dóra. Csiszár Attila tanítványa nagyon jó versenyző típus, s ezt bizonyította a 60 m-es gátfutás döntőjében. A táv végén boldogan emelte karjait a magasba, hisz 9,13 mp-es teljesítménnyel valamennyi idősebb versenytársát is legyőzte.
Muszil Ágnes ezen a versenyen 800 m-en állt rajthoz, ahol idősebb ellenfelei között a 9. helyen ért célba. Edzője – Góczán István – boldog volt, hisz tanítványa 2:22,28 perces egyéni csúcsot futott.

*

A bronzérmes 4x200 m-es váltó Szabó Gábor edzővel.

 

Idén először rendezte önálló bajnokságként a MASZ a 13 évesek viadalát. A Zalaszám-ZAC fiataljai közül a Fábián András, Cserkuti-Németh Olivér, Szirmai Nimród, Ebedli Dominik négyesfogat dobogóra állhatott. A 4X200 m-es bronzérmes váltót Szabó Gábor edző készítette fel a bajnokságra. A kvartett teljesítménye: 1,56,59 perc.
Ötödik helyezést ért el a Zalaszám-ZAC leány 4x200 m-es váltója Bognár Emma Zsófia, Gyenese Zsófia, Magyar Dorka, Király Kira összeállításban. A csapat időeredménye: 2:00,70 perc.
Magyar Dorka 60 m gáton a B döntőben 11,19 mp-es idővel 4. lett. Cserkuti-Németh Olivér 8,74 mp-el 5.,Ebedli Dominik pedig 8,78 mp-es idővel 6.helyen ért célba a 60 m-es síkfutás B döntőjében.