Szűcs Valdó ismét bajnok, Veiland Violetta újra ezüstérmes lett (2019.09.10., 8:45)

 

Kámán Ferenc, Veiland Violetta, Szűcs Valdó

 

A Magyar Szuper Liga döntő után a múlt hét végén Székesfehérvár adott otthont a Magyar Atlétikai Csapatbajnokság döntőjének. A Zalaszám ZAC atlétái a Szombathelyi Haladással alkotott közös csapata Pannónia Príma néven a 11. helyezést érte el. Kámán Ferenc csapatkapitány már egy héttel a döntő előtt pontosan kiszámolta a pontokat.
„A mi csapatunk az egyetemisták beiratkozási napja és néhány sérülés miatt eleve 20 pontos hátránnyal indul. S valóban így is lett. De atlétika sportágban nincs helye a panasznak. Az alábbi sportolók eredményeivel maximálisan elégedett vagyok:
Szűcs Valdó tartja remek formáját. A korábbi aranyérem után ismét a legjobb magyar atléta lett 110 m gáton 13,69 mp-es jó időeredménnyel. Külön öröm, hogy atlétánk Magyarországon verhetetlen, s úgy fedett pályán, mint szabad téren országos ranglista vezető. Jó úton halad a közelgő világbajnokság előtt.
Veiland Violetta a már hagyományos ezüstérmét most 15,70 m-es jó teljesítménnyel érte el súlylökésben. Ugyanő diszkoszvetésben is hozott pontokat csapatunknak 7. helyezésével.

Megdicsérem a Dienes Mátyás, Szűcs Valdó, Baki Barnabás, Pethő András összetételű férfi és a Bajnóczi Sára, Nagy Pálma, Varga Panna, Molnár Nóra összeállításban futó 4x100 m-es váltóinkat. A fiúk 4., a hölgyek 6. helyezést értek el. Ott Benjamin is megérkezett az egyetemi beiratkozásról a második versenynapra, s 800 m-en értékes 7. helyezést tudott elérni.”

*

Röszler Dóra és Csiszár Attila

 

A hét végi Magyar Serdülő Csapatbajnokságra Csiszár Attila, a Zalaszám ZAC utánpótlás szakágvezetője állította össze a zalaegerszegiek serdülő válogatottját.
„Jól kezdődött az első versenynap, hiszen Kerkai Bence diszkoszvetésben (43,01 m), majd Schein Kata 300 m gáton (48,80 mp) két értékes 4. helyezéssel nyitott. Majd Bognár Szabolcs tanítványa, Csata Panna gerelyhajításban (42,54 m) megszerezte a bronzérmet. Ugyanő súlylökésben még egy 8. helyezést is elért.
Másnap a korábban szuper liga győzelmet elért Röszler Dóra bemutatta 80 m gáton, hogyan lehet küzdeni, s a lehető legkisebb különbséggel bajnoki aranyat nyerni. Tanítványom 12,05 mp-el hajszálnyi különbséggel egy hét alatt két aranyérmet is nyert fő versenyszámában. Végül Ágoston Zsombor is helyezett lett 100 m gáton, ezúttal 8.”

 

Csata Panna