Szűcs Valdó felnőtt magyar bajnok (2019.07.29.,9:15)

Veiland Violetta ezüstérmes

 

Szűcs Valdó (középen) remek idővel győzött.

 

Az elmúlt hét végén megrendezett felnőtt atlétikai országos bajnokságon Szűcs Valdó a 110 m-es gátfutás előfutamában könnyedén nyert 13,58 mp-el. Az igaz, hogy ez a futás 6 századmásodperccel elmaradt legjobbjától. De ez csak bemelegítés volt a döntőre. Aztán a finaléban 13,41 mp-es kiváló teljesítménnyel megnyerte élete első 110 m-es felnőtt magyar bajnokságát. Szűcs Valdó felkészítését két kiváló szakember segítette. Mikor Angliában készült, James Hillier, mikor pedig hazajött, Kámán Ferenccel bíbelődtek, hogy ennek a rövid, de bonyolult versenyszámnak minden eleme tökéletes legyen. Valdó ez évi teljesítménye biztosan bekerül a Zalaszám ZAC évkönyvébe. A 24 éves fiatalember ebben az esztendőben fedett pályán megnyerte a magyar bajnokságot, majd rá pár hétre az Európa-bajnokságon a 12. legjobb lett 60 m gáton. A sport mellett sikeresen lediplomázott. A szabadtéri idényt az Universiadén elért 8. helyezéssel kezdte, majd 13,41 mp-es remek időeredménnyel magyar bajnok lett. S még nincs vége a versenyidénynek. Valdó ezen teljesítményével kivívta a jogot, hogy az októberi világbajnokságon – Dohában – 110 m gáton képviselheti hazáját, szülővárosát és klubját, a Zalaszám ZAC-ot.

 

Veiland Violetta (jobbról) és Márton Anita.


Országos felnőtt bajnoki ezüstérmet szerzett a Zalaszám ZAC kitűnő súlylökője, Veiland Violetta. Az Európa Kupa 5., az U23 EB 11. helyezett atlétanője most 14,83 m-es dobással tudott 2. helyezést elérni a világbajnok Márton Anita mögött. Edzői: Eperjes László és Bognár Szabolcs.
Örvendetes hír, hogy a Zalaszám ZAC férfi 4x100 m-es váltója 41,86 mp-es időeredménnyel bajnoki bronzérmet nyert! A váltóval sokat bajlódott a csapatot felkészítő Kámán Ferenc edző, akinek sikerült a legideálisabb összeállítást és a legjobb futási sorrendet megvalósítani. A kvartett összeállítása: Dienes Mátyás, Szűcs Valdó, Baki Barnabás, Pető András.
A Zalaszám ZAC női 4x100 m-es fiatal váltója Bajnóczi Sára, Nagy Pálma, Varga Panna, Molnár Nóra összeállításban bajnoki 5. helyezést ért el.