Szűcs Valdó abszolút szuper bajnok (2019.09.03.,14:00)

 

Szűcs Valdó jó szezont mondhat magáénak.

 

Még életében sohasem volt ilyen hosszú és mozgalmas esztendeje Szűcs Valdónak, a Zalaszám ZAC immáron európai szintű atlétájának. Nehéz eldönteni, hogy az Angliában júniusban megszerzett egyetemi diplomája, vagy a februárban elért egyéni csúcsai és a fedett pályás felnőtt bajnoki cím, netán az EB-n elért 12. legjobb európai helyezés okozott nagyobb örömöt maga, családja, a Zalaszám ZAC közössége és városa számára.
Aztán a sikeres diplomavédés után beindult a szabadtéri szezon 110 m gáton. Különböző világvárosokban próbálgatta javítani az egyéni csúcsait, míg végre eljött az a július végi nap, amikor a magyar felnőtt bajnokságon már a világban is jegyzett nagyszerű 13,41 mp-es teljesítménnyel élete első szabadtéri bajnokságát is megnyerte. Az aranyérem mellé a még szenzációsabb hír, hogy teljesítette a VB kiküldetési szintet. Közben Nápolyban 8. lett az Universiadén és bronzérmet nyert Norvégiában a csapat Európa-bajnokságon.
Gondolhatnánk, hogy most a jól végzett munka örömére hátra dőlhet James Hillier és Kámán Ferenc edző tanítványa, de három fontos feladat még hátra van idén.

 

Veiland Violetta fejlődése egyenletes.

 

Az elsőt éppen szombaton teljesítette a Magyar Szuper Liga döntőjében, ahol egyértelművé tette, hogy idén ő a legjobb gátfutó és az abszolút legjobb magyar atléta is. Történt mindez úgy, hogy remek rajt-cél győzelmet aratott 110 m gáton. S a kiváló 13,43 mp-es teljesítménnyel ő lett az abszolút szuper liga győztes!
Veiland Violetta is jól szerepelt. A Zalaszám ZAC súlylökő üdvöskéje a téli Dobó Európa Kupa ezüstérem, az U23 EB 11. hely és a két felnőtt magyar bajnoki ezüst, valamint az U23 OB két aranyérem után most a Szuper Liga döntőben is 2. lett súlylökésben1 5,06 m-es dobással. Bognár Szabolcs és Eperjes László tanítványa még egy döntős helyezést ért el, diszkoszvetésben 38,88 m-es dobással 7. lett.

*

A hétvégi serdülő szuper liga döntőjét a felnőttekével egy időben rendezte a MASZ Budapesten. Pár héttel ezelőtt a korosztály országos bajnokságán Röszler Dóra, a Zalaszám ZAC tehetséges gátfutója hibás rajt miatt nem tudta megnyerni a várt érmet. A sors és a Csiszár Attila edzővel elvégzett egész nyarat felölelő aprólékos munka meghozta a gyümölcsét. A 80 m-es gátfutás előfutamában és a döntőben is magabiztos győzelmet aratott, időeredménye: 12,21 mp.
A másik zalaegerszegi fiatal, Kerkai Bence diszkoszvetésben ért el döntős helyezést, 41,34 m-es dobással 6. lett.

 

Röszler Dóra és Csiszár Attila.