Szűcs Valdó a csapat Európa-bajnokságon (2019.08.08., 8:10)

 

Szűcs Valdóra most a válogatottban vár feladat.

 

Szűcs Valdó élete leghosszabb atlétikai szezonja lesz az idei. A Zalaszám ZAC kiváló gátfutója már januárban elkezdte a versenyzést a fedett pályás szezonban. Ugyanis az volt a célja, hogy teljesítse 60 m gáton a fedett pályás Európa-bajnokságon való részvételt biztosító nevezési szintet. Ez a cél már januárban sikerült. Így Bécsben, Pozsonyban, Párizsban, Chemnitzben már nyugodtan versenyezhetett. Közben Budapesten megnyerte élete első felnőtt magyar bajnokságát. Majd Glasgowban az Európa-bajnokságon a 12. legjobb európai lett 60 m gáton.
A szabad téri szezon két legfontosabb célja az volt, hogy 110 m gáton is teljesítse a brutális VB nevezési szintet, s nyerje meg élete első felnőtt bajnokságát. A felkészülése James Hillier és Kámán Ferenc edzők irányításával jól sikerült, amibe belefért még az is, hogy Bathban megvédje és megszerezze egyetemi diplomáját. Év közben fokozatosan javította élete legjobb eredményeit, melynek csúcspontja a július 27-i felnőtt magyar bajnokságon elért bajnoki aranyérem. Dupla öröm, hogy az aranyérem mellett 13,41 mp-es óriási egyéni csúccsal teljesítette a VB nevezési szintet. Tehát Valdó készülhet az októberi, Dohában megrendezésre kerülő világbajnokságra!
Az oda vezető út legközelebbi nehéz feladata, hogy helyt álljon az augusztus 9-11-én NorvégiábanSandnesben – megrendezésre kerülő csapat Európa-bajnokságon, ahol a Zalaszám ZAC kitűnősége 110 m gáton címeres mezben képviseli nemzetünket.

*

Tatán - a világhírű edzőtáborban - rendezték a Masters speciális dobószámok világbajnokságát. A VB-n természetesen ott volt a Zalaszám ZAC két remek sportembere – Bognár Szabolcs és Balázs Erik – is.
Az első versenynapon mindketten beálltak a dobókörbe és érmet érő eredményeket értek el. Bognár Szabolcs megnyerte a speciális kalapács és diszkoszvetés döntőjét. Balázs Erik pedig bronzérmet nyert nyeles kalapácsvetésben.
A második versenynapon megnyerte harmadik aranyérmét is Bognár Szabolcs antik diszkoszvetésben.
A Zalaszám ZAC két tanárembere – Kölcsey Gimnázium – nem csak tanítani tudja, hanem be is tudja mutatni a tananyagot.

 

Balázs Erik (balról) és Bognár Szabolcs.