Szorgalmi feladat Judith Sargentininek (2018.10.04., 9:35)

Nyílt levél az Európai Parlament képviselőjének

 

Judith Sargentininek találtunk egy valódi feladatot.

 

Nem tudom, hogy szólítsam… Asszonyomnak, kisasszonynak, talán másnak? A hölgyem (ha ezzel nem sértem meg) talán megfelelő.
Miután befejezte a Jelentés Magyarországról című, fércmű minőségű bérmunkáját, javaslok önnek egy igazán kihívó feladatot, már amennyiben a szürkeállománya ezt képes megoldani.
Talán tudja - ha nem lankadt koncentrációja ebben a migránsbarát küldetésben -, hogy összesen 11 országból 1 millió 128 385 aláírás gyűlt össze a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés támogatására, miután az érintett tagországok hatóságai hitelesítették az aláírásokat. A kezdeményezők eredetileg 1 millió 320 246 aláírást nyújtottak be, ebből az Európai Unió 28 tagállamának nemzeti hatóságai 1 millió 128 385-öt hagytak jóvá. Azt is igazolták, hogy összesen 11 tagállamban sikerült elérni a szükséges minimális támogatói küszöböt, noha a törvényes előírások szerint csak hét államban lett volna kötelező. A tizenegy ország: Románia, Szlovákia, Magyarország, Bulgária, Lettország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Szlovénia, Litvánia és Olaszország. A tagállamok nemzeti hatóságai jóváhagyták a támogatói nyilatkozatokat, mert ez azt jelenti, hogy a kezdeményezés beterjeszthető az Európai Bizottsághoz. Ez az eredmény az európai nemzeti közösségek, a Kárpát-medencei magyar közösség sikere, valamint az RMDSZ nagy nemzetközi sikere. A Minority SafePack csak az ötödik európai polgári kezdeményezés az eddigi 70 közül, amely sikeres volt.

 

Ezzel az üggyel kellene most már érdemben foglalkozni.

 

Rendkívül fontos szerepe lesz a jövő évi európai parlamenti választásnak, hiszen ott dől el: olyan személyek fognak ülni az uniós intézményekben, akiknek fontos a kisebbségek sorsa, vagy azok döntenek majd a jövőnkről, akik több mint 1 millió ember határozott kérését semmibe veszik.
Hát itt a valódi feladat Sargentini képviselőnő! Egy igazi nemes, konkrét feladat. Nincs kedve képviselőként ezzel foglalkozni?  Soros György nélkül.
S persze nem csak az őshonos kisebbségeket elnyomó többségieket kell megkérdezni. (Mint Magyarországon a migránsbarát, kormányellenes civil szervezeteket.) A valós helyzet megítéléséhez az érintett kisebbségiek véleménye is szükséges. Ez a hozzáállás eddig nem volt jellemző Önre, új feladat lenne tehát.
Képes erre az egyszerű, de nagyszerű feladatra, hölgyem? Az eddigi munkásságát ismerve ez megoldhatatlan erőpróba Önnek. Mint ahogy felénk, Zalában mondják: magas, mint majomnak a pingponglabda.

E.E.