Szökik a ZTE FC (2019.04.08., 12:30)

Az NB I-ig meg sem áll?

 

Az őszi szezonban 1-0-ra győzött a ZTE a Gyirmót ellen.

Fotó: Zalatáj

 

Mennyit változott a helyzet egy év alatt Zalaegerszegen. Tavaly ilyenkor még a kieséstől féltették a szurkolók a ZTE labdarúgó-csapatát, most viszont már azt láthatják a tabellán, hogy a nagy rivális Gyirmót hét, a Kaposvár pedig tíz ponttal van lemaradva az első helyen álló egerszegiektől.
Ráadásul a ZTE oda-vissza legyőzte a Gyirmótot, s csupán az árnyalja kissé a képet, hogy ugyanezt megtette a Kaposvár is a zalai kék-fehérekkel.
A vasárnap esti győzelem után most már nem is a még feljutást jelentő második helyről álmodoznak a szurkolók, hanem a bajnoki címről.
Gyökeres változás ez az elmúlt évhez képest. Akár a keretet, akár a szakmai munkát, akár a szurkolók hozzáállását tekintve. Utóbbira bizonyíték, hogy NB I-es csapatokat nem kísérnek el annyian idegenbe, mint azt vasárnap tették a ZTE szimpatizánsai. Gyakorlatilag – a szurkolást tekintve – hazai környezetben érezhették magukat az egerszegiek.
Hét forduló van még vissza a bajnokságból. A sorsolást tekintve reális az esély a feljutásra a második helyen, de akár a bajnoki cím megszerzése is.
Hogy kinek van a legnagyobb esélye még a feljutásra a ZTE mellett? Eddig a Gyirmótot és a Kaposvárt emlegették leginkább. Ám ha a sorsolásra pillantunk, én a Vasast sem írnám le.

E.E.

 

Vasárnap idegenben is sikerült a három pont megszerzése.

Fotó: Gyirmót FC