Szezonkezdet… (2018.08.14., 11:20)

 

A Családi napon Egerszegről elszármazott testvérek kisgyermekei is ott voltak a lelátón és szurkoltak a ZTE-nek.

Fotó: Zalatáj

 

Valami változott! Bajnoki rajt előtti családi délután a stadionban… Szurkolói ankét az Arany Bárányban... A többségi tulajdonos klubelnök önkritikus nyilatkozata… Idegenbeli győzelem az ugyancsak élvonalbeli múlttal rendelkező Siófok ellen.
Csupán ennyi kellett, s máris többen voltak az első hazai mérkőzésen, mint tavasszal három egerszegi meccsen összesen. Többen (közel ezerrel), mint az NB I-es bajnok Mol Vidi FC legutóbbi bajnoki találkozóján a Debrecen ellen. S bár nem sikerült az újabb győzelem, a Csákvár elleni döntetlen után is úgy érezték a szurkolók, hogy ez egy más bajnokság lesz, mint az előző.
Nem véletlen, hogy augusztus 12-én is sokan elkísérték a csapatot Győrbe, ahol az ellenfél az ugyancsak patinás élvonalbeli múlttal rendelkező ETO FC volt. A döntetlennel alighanem elégedettek lehetnek a szurkolók, hiszen ez azt jelenti, hogy három forduló után még veretlen a ZTE.
Sokan vélekedtek úgy a rajt előtt, hogy az első három mérkőzés képet adhat arról, hogy mire is számíthatunk az új bajnokságban az egerszegi csapattól. Az előző szezonhoz képest kedvezőbbnek tűnik a helyzet. S ha még a következő fordulóban hazai pályán sikerülne legyőzni a jelenleg második helyen álló Békéscsabát (ugyancsak jelentős NB I-es múlttal rendelkezik), akkor egy egészen sikeres rajtról beszélhetnénk.

E.E.

 

A Siófok idegenbeli legyőzése kellemes meglepetés volt.

Fotó: www.sonline.hu