Szerkezetkész épületek, 70 % -os készültségi szint…

Sajtóbejárás az épülő egerszegi vívócsarnoknál

(2020.06.26., 9:05)

 

Balról Vigh László, Soltész Miklós, Csordás Róbert és Francoise Depeaupte.

 

A zalaegerszegi Mindszenty József Gimnázium és Általános Iskola bővítése, a tornacsarnok és vívóterem építése jelenleg 70 %-os készültségi szinten áll. A két épület szerkezetkész, megkezdődtek a szak- szerelőipari munkák.
A június 25-ei sajtóbejáráson részt vett Francoise Depeaupte, a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend rendfőnöke, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő és Csordás Róbert igazgató.
Az építkezés bejárása után Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy a beruházás készültségi szintje jelenleg 70 % -os és valószínűleg még a 2021. januári határidő előtt elkészül.
A három részre osztható, 1100 négyzetméteres tornacsarnok és az 1000 négyzetméteres vívócsarnok szakszerelőipari munkáit végzik a kivitelezők. 
–  A kormány úgy döntött, hogy tovább erősítjük az építési beruházásokat. Az építkezést beemeltük a Modern Városok Programba, így a beruházásra összesen 3,3 milliárd forintot költhetnek. A testnevelési órákon, versenyeken rengeteg gyermek használhatja a létesítményt, ezáltal sokszorosan megtérül – vélekedett Soltész Miklós.
Az államtitkár elmondta, hogy az elmúlt tíz évben fantasztikus változás történt Zalaegerszegen. A városra jellemző a technológiai fejlődés, amely szorosan kapcsolódik a járműipari tesztpálya építéséhez és működtetéséhez.
Nagyon fontos a sport és a zalai megyeszékhely jól áll ezen a téren. Népszerű a labdarúgó- és a kosárlabdacsapat, reméljük így lesz ez majd a jégkorongozók, kézilabdázók, vívók és több más sportág esetében is. Ha a fiatalok mozognak, sportolnak részben a saját egészségükért is sokat tesznek, részben a közösséget is erősítik – állapította meg.
Örvendetes, hogy az egyház jelenléte erősödik és ez most a Mindszenty - iskola fejlesztésében is megjelenik. Befejezésül az államtitkár köszönetet mondott a kivitelezőknek, a fenntartónak, az iskola dolgozóinak, mindazoknak, akik részt vesznek a beruházás megvalósításában.
– Büszkék lehetnek az elmúlt tíz évre Zalaegerszegen! – állapította meg Soltész Miklós.

– Köszönjük a képviselő és az államtitkár úrnak, hogy rajta tartják a szemüket a fejlődésünkön és figyelemmel kísérik a beruházás megvalósítását – mondta Francoise Depeaupte nővér a Notre Dame Női Női Kanonok és Tanítórend rendfőnöke. Minden látogatásuk megerősít bennünket abban, hogy azt a lelki és nevelői munkát, amit itt az iskolában megvalósítottunk tovább vigyük és fejlesszük. Jó pár év előkészítő munka után nagyon várjuk az épület átadását és használatba vételét.

Samu László