Szerbiából jön az amerikai irányító (2019.11.26., 8:30)

 

Ma érkezik Egerszegre az új irányító.

 

Hosszas keresgélés után végre megtalálta a Zalakerámia ZTE KK szakmai stábja a megüresedett irányító posztra a megfelelő játékost. 
Az amerikai Justin Bibbins a szerb első ligából teszi át a székhelyét Zalaegerszegre. A 23 éves, 178 cm magas irányító európai karrierjét a lengyel Pholpharma Starogard Gdanski csapatában kezdte, ahol 27 mérkőzésen átlagban 17.7 pontot szerzett és 5.9 gólpasszt is kiosztott. Az idei szezont a szerb KK Mladost Z Admiral Zemun csapatánál kezdte, ahol a legeredményesebb játékosa volt ezidőben a klubjának. Hat mérkőzésen játszott és átlagban 18.5 pontot szerzett, 2.2 lepattanót gyűjtött és kiosztott 5.5 gólpasszt. A statisztikából kiderül, hogy a lejátszott mérkőzéseken 16 hárompontost is elsüllyesztett ellenfelei gyűrűjében.
Stárics Kornél ügyvezető tájékoztatásul elmondta, hogy a játékos szerződtetését egy hetes folyamatos tárgyalás előzte meg. November 24-én még egy utolsó (győztes) mérkőzést játszott a szerb bajnokságban.
– Szezon végéig szóló szerződést kötöttünk a villámgyors irányítóval. Kedden a késő esti órákban fog a bécsi reptérre érkezni, szerdán pedig már edzésbe áll. Az irányító LOC kérelmét a mai napon elindítottuk. A Körmend elleni mérkőzésen már teljes kerettel tudunk kiállni. Reményeink szerint Justin Bibbins segítségével kilábalunk a hullámvölgyből és sikerekben gazdag szezon tudunk majd futni a továbbiakban – mondta Stárics Kornél. (Forrás: Zalakerámia ZTE KK honlapja)