Sokszínű zenei kínálat az Egerszeg Fesztiválon (2019.05.29., 8:30)

 

A felvétel a tavalyi fesztiválon készült.

 

A város kulturális örökségét, hagyományait, természeti és teremtett értékeit mutatják be a június 7. és 10. között megrendezendő Egerszeg Fesztiválon.
A rendezvénysorozatra sokszínű zenei kínálattal és látványos programokkal készül a város - jelezte Balaicz Zoltán polgármester a keddi sajtótájékoztatón.
A fesztivál június 7-én a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület bemutatóival kezdődik el a városháza előtti téren. A Széchenyi téren kiépített nagyszínpadon pénteken a Köztársaság Bandája és a Góbé Zenekar játszik, az est vendége lesz a Csík zenekar is. Szombaton helyi együttesek - köztük az Albatrosz Tánccsoport és a Gála Társastáncklub - lépnek színpadra, vasárnap pedig Boban Markovic Orchestar ad koncertet - sorolta Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője.
A Dísz téri fesztiválsátorban pénteken Berkes Dániel és tanítványai várják a látogatókat, szombaton itt koncertek hallhatók. A Zobori Élményszínpadon tematikus programokat szerveznek. Június 7-én orgonakoncert hangzik el, majd a Zala Szimfonikus Zenekar játszik klasszikus zenét, szombaton a folklór kerül a középpontba: a Kikerics Táncegyüttes, a Kökényes Néptáncegyüttes és a Zala Táncegyüttes közös produkcióval lép színpadra.
Pünkösdvasárnap gyermeknapi programokkal - gyermekzenekarok műsorával, bábelőadással - várják a legkisebbeket, akik Mukla cica legújabb kalandjait is figyelemmel kísérhetik - ismertette Tompa Gábor.
A nagysátorban gasztronómiai versenyt rendeznek: több mint húsz csapat készíti majd el a tájegység egyik legnépszerűbb ételét, a krumpliprószát. Pünkösdhétfőn utcabállal folytatódik a programsorozat: a nagyszínpadon a Szép nyári nap című Neoton-musical dalai csendülnek fel, míg a Zobori színpad vendégei a helyi tehetségkutató, a Zegasztár fellépői lesznek. A négynapos fesztivál ideje alatt a városháza előtti téren helyi termelői piac nyílik. A város fő utcáját (a Kossuth utcát) lezárják a forgalom elő a kézműves kirakodóvásár számára. A zsinagóga előtti téren játékparkot építenek ki, kéklámpás és közlekedésbiztonsági bemutatókat tartanak.
Június 7. és 10. között karszalaggal igénybe vehető fesztiváljárat közlekedik majd a városban. (Forrás: MTI)