Skandináv szerénység (2020.08.24., 9:45)

 

Fradi-öröm, Djurgarden-bánat, avagy ismét bebizonyosodott a mondás igazsága: Ne igyunk előre a medve bőrére! Esetleg sárga bögréből…

Fotó: ftc.hu

 

Emlékeznek még hogyan örültek a norvég televízió stúdiójában, amikor megtudták, hogy a 2015-ös EB-pótselejtezőn Magyarországot kapták ellenfélül? Nevetve csapkodták a térdüket, biztosra véve, hogy ők jutnak ki a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra.
Aztán jött a kijózanító dupla pofon, hiszen válogatottunk Oslóban és Budapesten is legyőzte Norvégiát. Az már csak a jelképes csattanója volt a párharcnak, ahogy Böde „Dani” földhöz vágta az ellenfél játékosát.
Aztán magyarázkodni kezdtek a norvégok, hogy ők egyáltalán nem becsülték le a magyarokat. Ám a stúdiófelvételt újra és újra megnézve bizony azt láttuk, hogy a sorsolás láttán már Franciaországban érezték magukat.
Nem tudom honnét ez a fenenagy magabiztosság ezeknél a skandinávoknál? Most a svédek estek ebbe a hibába. Amikor megtudták, hogy a Fradi lesz az ellenfelük a Bajnokok Ligája selejtezőjében, madarat lehetett volna fogatni velük. Nem is kaphattunk volna kedvezőbb ellenfelet – örömködtek a svéd bajnok, Djurgarden vezetői. Aztán simán kiestek. Vajon mi lett volna, ha nem a legkedvezőbb ellenfelet kapják?
Van egy sárga bögrém, rajta a következő felirat áll: „Amit legjobban szeretek magamban, az a szerénységem.” Skandináviában úgy látszik nem ismerik még ezt az ajándéktárgyat…

E.E.