Sajtóközlemény (2020.09.14., 13:05)

 

Csodálatos helyeken fordultak meg.

 

Az INTERREG V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 pályázati forrásaiból támogatott „Complex visitor guide system, tourism promotion and cross-border road access in the Slovenian Hungarian border region” című, Guide2Visit rövid című, SIHU101 azonosítószámú projekt keretében három próbaút valósult meg.
Az első próbaút 2020. március 4-én került megrendezésre. A résztvevő vendégek nyolcan érkeztek Zalakarosról, a Hunguest Hotel Freya-ból. A gyülekező reggel 9 órakor volt a szálloda recepcióján. A csoport kisbusszal utazott Lentibe, a Lenti Gyógyfürdő és Szent György Energiaparkba, ahová 10 órakor érkeztek meg. A vendégek igénybe vették a fürdő szolgáltatásait: többek között gyógyfürdő, élményfürdő és szauna is a rendelkezésükre állt. Az étkezés a Lenti Gyógyfürdő és Szent György Energiapark Fregatt éttermében, büféebéd keretében zajlott. A kerékpártúra 14 órakor a Lenti Gyógyfürdő és Szent György Energiaparktól indult. A vendégek a lendvadedesi Víztározóhoz, tekertek, majd rövid pihenő és frissítő után folytatták útjukat Lendvára, a Vinarium kilátótoronyhoz. Lendváról busztranszferrel utaztak vissza a szálláshelyre, Zalakarosra a Hunguest Hotel Freya-ba.

 


A második próbaútra 2020. július 11-én került sor. A résztvevők a Hunguest Hotel Freya vendégei voltak. Az ötfős csoport a szálloda előtti parkolóból kisbusszal indult Szlovéniába, a lendvai várhoz. A busz 10 órakor érkezett meg a várhoz, ahol a vendégek megtekintették a helyi kiállításokat. A várlátogatás után ültek kerékpárra a résztvevők. Úticéljuk a Dabronak település mellett található Bakonaki tóhoz, ahol a meseparkot, az energiaparkot, és a Szent Vid kápolnát és forrást is meglátogatták. Ezután a Bakonaki Kalandpark pályáit próbálhatták ki a vendégek. Az ebédet már Magyarországon, a nemesnépi Abbázia Country Club éttermében fogyaszthatták el a túrázók. Az utolsó állomás Márokföld volt, ahol a kalandpark után az Artjárót és a Tündérkertet is megtekintették. Márokföldről busszal utaztak vissza a kiindulási pontra, a Hunguest Hotel Freya-hoz.
A harmadik próbaút 2020. augusztus 15-én zajlott le, 6 fő részvételével. A vendégek ezúttal is Zalakarosról, a Hunguest Hotel Freya-ból érkeztek. A csoport 9 órakor kisbusszal indult a szálloda parkolójából Nemesnépre. 10 óra 10 perckor érkezett meg a busz az Abbazia Country Club lovardájához, ahol lovas programon vehettek részt a vendégek. A program tartalmazta a lovarda bemutatását és lovaglási alapismeretek oktatását a tapasztalattal nem rendelkezők részére, és természetesen lovaglást. A lovaglás után kerékpárral hajtottak át a vendégek a Sárberki Horgásztóhoz, ahol a büfében elfogyasztották ebédjüket, melyet horgászprogram követett tósétával egybekötve. Ennek végeztével busszal utaztak vissza a szállodába.

 


2020 augusztusában beindult a projektet népszerűsítő online marketing kampány, elsősorban a projekthonlaphoz (http://guide2visit.eu/) és Facebook profilhoz https://www.facebook.com/guide2visit/) kapcsolódóan. Célja a projektpartnerek által kialakított turisztikai programcsomagok népszerűsítése, a programcsomagokban meghatározott célcsoportok számára, valamint a Guide2Visit projektről készült image-film népszerűsítése. A szlovén-magyar határtérségben található turisztikai vonzerők népszerűsítése érdekében „Szelfizz és nyerj!” címen nyereményjáték is kapcsolódik a kampányhoz. A játék célja megtalálni azt a túrázót, aki a legnépszerűbb szelfit készíti el magáról úgy, hogy a kihelyezett QR kód is látható az adott turisztikai vonzerő helyszínen.