S az ember elkezd gondolkodni… (2021.01.25.,11:25)

 

Szlávik János érdekes dolgot mondott három évvel ezelőtt…

 

Egy 2017-ben készült televíziós interjú felvételét láttam minap. Az ATV stúdiójának vendége volt Szlávik János, aki most a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, s gyakorta nyilatkozik rádióban, televízióban, újságokban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.
Tanulságos a három évvel ezelőtti, vele készített riport. Szó szerint közöljük.
„ – Nem tudom milyen hangulatban érkezett hozzánk, de minket sokkolt Bill Gates napokban tett kijelentése, amikor arról beszélt, hogy egy világméretű járványra is fel kell készülniük a Föld lakosainak.
– A tudósok sem tudják, hogy honnét szedi ezt. Semmi nem utal arra, hogy olyan vírusváltozások következnének be jelenleg az emberiségben, hogy megváltozna valamilyen vírus, ami esetleg ilyen mértékű világjárványt okozna.
– Bill Gates üzletember…
– Pénzt fektetett abba, hogy ilyen kutatásokat folytassanak, de ez rendben is van. Gondoljuk csak végig, hogy milyen vírus az, ami emberek tízmillióinak a halálát okozza. Ilyen egyetlenegy van, az influenza. Az influenza vírust lehetne úgy megváltoztatni, hogy olyan agresszív legyen, mint például a madárinfluenza, ami már ma is egy létező vírus. És a madárinfluenza amennyiben állatról emberre terjed, szinte száz százalékban halálos. Terjedjen emberek között és hozzon létre világméretű járványt.”
Eddig a 2017-es riport. Most 2021. január huszonötödikét írunk.
A koronavírus-járvány 100 millió embert fertőzött meg a világon, több mint 2 millió a halott.
S az ember elkezd gondolkodni…

E.E.

 

(A Microsoft-alapító Bill Gates és felesége által létrehozott Bill és Melinda Gates Foundation jelentős összeget fordít víruskutatásra és vakcinafejlesztésre. A sajtóban elterjedt hírek szerint kapcsolatban áll a Vuhanban lévő víruslaborral, de ezt nem bizonyították. Az viszont köztudott, hogy a járvány első gócpontja a kínai város, Vuhan volt.)