Röszler Dóra magyar válogatott lesz (2019.09.18.,10:40)

 

Röszler Dóra edzőjével, Csiszár Attilával.

 

Semmi sem marad észrevétlen az atlétikában. Egy nagyon is észrevehető és megbecsülésre méltó esemény történt Röszler Dórával, a Zalaszám ZAC kiváló gátfutójával. Volt ugyanis szeptemberben egy szuper liga döntő, majd rá két hétre egy CSB döntő. Mindkét országos rendezvényre meghívót kapott Csiszár Attila edző tanítványa. S ha már ott volt, akkor keményen küzdve mindkét döntőt megnyerte a 100 m-es gátfutásban. Mindkét győzelmének szemtanúja volt az utánpótlás válogatott szövetségi kapitánya is.
Röszler Dóra megkönnyítette a kapitány feladatát, amikor össze kellett állítania a Szlovénia-Horvátország-Szlovákia-Csehország-Magyarország ötös U16-os nemzetek közötti atlétikai válogatott viadalra a magyar csapatot. A Ptujban megrendezésre kerülő nemzetközi eseményen a 100 m-es gátfutásban Röszler Dóra képviseli Magyarországot, Zalaegerszeget és a Zalaszám ZAC-ot. A válogatott viadalon ott lesz Csiszár Attila, a Zalaszám ZAC utánpótlás vezetőedzője is, aki rövidtávfutó számokban segíti a szövetségi kapitány munkáját.

 

*


10 napon keresztül Velence adott otthont a 35 éven felüliek Európa bajnokságának. A Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Clubot két örökifjú atléta hölgy képviselte. Dr. Csóra Zsanett magasugrásban állt rajthoz, s új egyéni csúccsal – 135 cm – az értékes hatodik helyezést érte el az EB-n.
Góczánné Tóth Zsuzsa 100 m-en 13, míg a 200 m-es síkfutásban a 15. helyezést érte el.