Röszler Dóra kétszeres országos bajnok (2018.07.18., 8:35)

 

Röszler Dóra és edzője, Csiszár Attila.

 

A Miskolcon rendezett országos serdülő atlétikai bajnokságon szombaton pár perccel az eredményhirdetés után nagy örömmel fogadta az újdonsült magyar bajnok ötösugró Röszler Dóra és edzője, Csiszár Attila a gratulációkat.
A tehetséges atléta kiváló egyéni csúccsal kezdte a versenyt. A 12,40 m-es teljesítményre még rátett egy lapáttal (12,61 m), de az ötödik sorozatban versenyzőtársa átvette a vezetést. A befejező 6. sorozatban a Zalaszám-ZAC versenyzője nagyon koncentrált, s kiváló versenyzői erénye meghozta a sikert. Egészen kiemelkedő, 12,80 m-es ugrással megnyerte az izgalmas, fordulatos versenyt.
Vasárnap Röszler Dóra az ötösugrásban elért nagyszerű győzelem után magabiztosan állt oda a 80 m-es gátfutás rajtjához. Ellenszélben is remek teljesítményt nyújtott (12,55 mp), s magabiztos rajt-cél győzelemmel már a második aranyérem büszke tulajdonosa lett.
Nem kellett sokat várni a Zalaszám-ZAC újabb érmére, mert elindították a 800 m-es síkfutást. Az országos bajnokságokon mindig jó formát mutató Muszil Ágnes most is magabiztos volt. 2;19,78 perces jó időeredménnyel felfutotta magát a dobogó második fokára. Az ezüstérmes középtávfutó edzője Góczán István.
A zalaegerszegi fiatalok további döntős helyezései: Pető András 4. lett 300 m gáton, 100 m gáton pedig megnyerte a B-döntőt. Csiszár Soma ugyanabban a két versenyszámban két 7. helyezést ért el. László Gyula súlylökésben 5., míg Horváth Kevin 8. helyezést ért el. Koller Dorina távolugrásban 8. lett, s végül Schein Kata 80 m-en a B-döntőben második helyen ért célba.
Csiszár Attila, a Zalaszám-ZAC utánpótlás vezetőedzője összefoglalójában elmondta lapunknak, hogy Röszler Dóra személyében új tehetséget avathattunk Miskolcon. Muszil Ágnesben nem lehet csalódni, minden bajnokságon remekel. A további nyolc döntős helyezett pedig rövidesen megmutathatja tehetségét. A kollégáknak köszöni a nevelő munkát és elismerése az eredményekért.

 

Muszil Ágnes