Retro Kertmozi Zalaegerszegen (2019.07.22., 13:05)

 

Galbavy Zoltán, az ötletgazda.

 

A kertvárosi Kertmozi 2017-ben indult újra, évente egy-egy programmal.
2019. július 19-én, az idei a nyitás után beszélgettünk az esemény ötletgazdájával, Galbavy Zoltánnal.
– Az eddigi sikerek alapján nem volt kérdés, hogy folytatódik a retro műsor – kezdte az önkormányzati képviselő. – Két kultikus hely volt a Kertvárosban, a Kertvendéglő és a Kertmozi. Az előbbinek már nyoma sincs, viszont a Kertmozi újraéled évente. Az interneten mintegy 900 érdeklődő volt az esemény iránt, ebből 600-an szavaztak is. Az eredmény alapján a Kincsem c. filmet vetítjük. Előtte Bagi Iván és Nacsa Olivér lesz a vendégünk, nem fogunk unatkozni.
A hivatalos megnyitóban még többet megtudhattunk Galbavy Zoltántól:
- Augusztusban még egy vetítést tervezünk. A jövő évre pedig olyan programot gondoltunk, ami még nem volt Zalaegerszegen. A helyi szimfónikus zenekarban helyet kap majd a Liszt-iskola egy-két tehetséges növendéke. John Wiliams, Allen Silvestri, Ennio Morricone, Hans Zimmer filmslágereit szólaltatják meg. Felcsendülnek a Star Wars, a Vissza a jövőbe, a Rocky és az Indiana Jones dallamai.

 

Nagy sikere volt idén is a rendezvénynek.

 

Az önkormányzati képviselő végezetül megköszönte a rengeteg segítséget. Hogy mennyi munka van ebben, arról a felsorolt összesen 16 személy vagy szervezet neve is meggyőzhetett bennünket.
A megnyitó után következett a Bagi-Nacsa show. A fellépők bevonták a közönséget is, majd Nacsa Olivér Korda-, Bagi Iván Orbán-paródiával szórakoztatta a nagyérdeműt.
A főprogramban vetített 2017 készült Kincsem film a retro Kertmozival egyidős. A Herendi Gábor rendezte film fesztiválok nyertese, sok-sok díjat söpört be. Most meghódította a Kertmozi közönségét is. Azt tudhattuk, hogy Kincsem valamennyi futamát megnyerte, mégis izgulhattunk...
A belépés most is ingyenes volt, de a becsületkasszába elhelyezett összeget a Zalaegerszegi Parkinson Egyesületnek és a Zala Megyei Szent Rafael Kórház neurológiai osztályának eszközvásárlásra ajánlották fel.

Samu László

 

A Bagi - Nacsa show sem okozott csalódást.